FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog terorističkih napada u Londonu - aktiviran Plan Kobra

LONDON/ZAGREB,7. srpnja(Hina) - Zbog serije terorističkih napada ulondonskoj podzemnoj željeznici i autobusnoj mreži, britanska vladaaktivirala je u četvrtak "Plan Kobra", kojim je predviđeno formiranjekriznog stožera koji će koordinirati sve akcije civilnih i državnihslužbi u nastaloj kriznoj situaciji.
LONDON/ZAGREB,7. srpnja(Hina) - Zbog serije terorističkih napada u londonskoj podzemnoj željeznici i autobusnoj mreži, britanska vlada aktivirala je u četvrtak "Plan Kobra", kojim je predviđeno formiranje kriznog stožera koji će koordinirati sve akcije civilnih i državnih službi u nastaloj kriznoj situaciji.

"Kobra" je dramatičan naziv za civilni odbor za izvanredna stanja koji je sazivan više puta od svog osnivanja 1997. godine.

Odbor, nazvan po vladinoj sobi za briefinge (Cabinet Briefing Room A) u Downing Streetu 10, sazivan je povodom epidemije slinavke, demonstracija zbog poreza na gorivo, terorističkih napada 11. rujna u SAD-u, štrajka vatrogasaca i drugih kriznih situacija.

Predsjedavanje odborom i popis članova zavisi od situacije zbog koje je sazvan, a prema najavi TV-mreže BBC, očekuje se da će predsjedavanje u četvrtak preuzeti premijer Tony Blair, koji je na putu za London sa skupa "G8" u Škotskoj, te da će u odboru biti ministri unutarnjih poslova, obrane i prometa, vojni vrh i čelnici službi sigurnosti, te niz drugih dužnosnika.

Planom Kobra koordinirat će sve akcije civilnih službi i snaga sigurnosti u pružanju pomoći stradalima, otklanjanju posljedica napada i ponovnoj uspostavi javnog prometa u Londonu, koji je zbog napada u potpunom prekidu, a građani su pozvani da ostanu tamo gdje su se zatekli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙