FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: otvoreni "Dani polja povrća"

PULA, 6. srpnja 2005. (Hina) - Francuska sjemenarska kuća "Clause"priredila je danas na obiteljskom gospodarstvu Vitasović u Šikićimapokraj Pule "Dane polja povrća".
PULA, 6. srpnja 2005. (Hina) - Francuska sjemenarska kuća "Clause" priredila je danas na obiteljskom gospodarstvu Vitasović u Šikićima pokraj Pule "Dane polja povrća".

Brojni gosti, među kojima i šestotinjak poljodjelaca, stručnjaka i znanstvenika iz povrćarstva koji u aranžmanu te francuske sjemenarske kuće borave u Istri, obišli su suvremenu hladnjaču i pakirnicu za distribuciju povrća.

Po riječima vlasnika imanja Deana Vitasovića, koji uzgaja razno povrće, Hrvatska je, na žalost, velik uvoznik povrća iako se na njivama hrvatskih poljodjelaca može uzgajati sezonsko povrće izvanredne europske kakvoće.

"Ovakvi su događaji vrlo bitni za pouku povrtlara o primjeni suvremene tehnologije u proizvodnji povrća", istaknuo je pročelnik županijskog Odjela za poljoprivredu i šumarstvo Milan Antolović. Dodao je kako je upravo francuska tvrtka "Clause" jedna od najpoznatijih sjemenarskih kuća za proizvodnju hibridnog povrća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙