FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB/DIVULJE - Požar na otoku Šolti, koji je planuo jutros iza 10 sati, pod nadzorom je gasitelja od 17 sati, ali zbog jakog vjetra (bure) ima povremenih aktiviranja koje vatrogasci saniraju, navodi Vatrogasno operativno središte u Divuljama u izvješću od 18 sati. Namjenski osposobljene snage Hrvatske vojske će čuvati požarište tijekom noći i sanirati ga. Izgorjelo je oko 30 hektara borove šume. Požar kod Penđe, kod mjesta Popovići u Konavlima, koji je planuo noćas oko 2 sata, sanira se i čuva, te se natapaju rubni dijelovi, navodi Državni centar 112 u izvješću od 17,30 sati. Potpuno gašenje otežava jak vjetar koji često mijenja smjer.

MAKARSKA - Akcija pretraživanja akvatorija Bračkog kanala i spašavanja 18-godišnjeg češkog turista - koji se prijepodne unatoč buri što je puhala brzinom i do 120 kilometara na sat, otisnuo na more na gumenom madracu s plaže ispred Hotelskog naselja Baško Polje - do 19 sati nije dala nikakvog rezultata, doznaje se u Gradskom centru 112 u Makarskoj. U akciji spašavanja sudjeluju brod makarske Lučke kapetanije i brzi policijski brod, a u pretraživanje akvatorija bio je uključen i jedan helikopter. Potraga će se nastaviti do noći. Na makarskom primorju i večeras puše jaka bura.

PAZIN - U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila na čvorištu Cerovlju na Istarskom ipsilonu danas u 13,32 sata, poginuli su 21-godišnji I.H. i 22-godišnji N.N., obojica iz Rovinja, izvijestio je nakon očevida istražni sudac Županijskoga suda u Puli Svetislav Vujić. Vozeći se iz smjera Pazina prema Učki na motoru yamahi, mladići su zbog neprilagođene brzine prešli lijevu stranu kolnika i izravno se sudarili s mercedesom njemačkih registarskih oznaka u kojem su bili njemački državljani, bračni par s troje djece. Dvoje putnika u mercedesu lakše je ozlijeđeno, a vozač i suvozač na motoru na mjestu su poginuli.

RABAC - Gliser tvrtke koja se bavi vučom padobranaca danas je u Rapcu 200 metara od obale usmrtio kupača, 21-godišnjeg Čeha Vaneka Lukaša, izvijestila je pulska Lučka kapetanija. Nesreća se dogodila u 11,30 sati na pučini blizu svjetionika Sv. Andrije u Rapcu. Oko 12 sati ronioci Društva podvodnih aktivnosti "Rabac" pronašli su mrtvog češkog turista 200 metara od obale, na dubini oko 15 metara. U akciji su sudjelovali i policajci iz Labina, a o nesreći su izvijestili istražnog suca Županijskoga suda u Puli, koji će provesti istragu. "Riječ je o nepažnji i vozača glisera i kupača, koji je prešao plutače na vodi koje

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙