FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wimbledon: Federer najbolji treći put zaredom

LONDON, 3. srpnja 2005. (Hina) - Prvi tenisač svijeta Švicarac RogerFederer po treći je put zaredom osvojio Wimbledon. Federer je ufinalnom dvoboju sa 6-2, 7-6 (2), 6-4 nakon samo sat i 40 minutasvladao drugog nositelja Amerikanca Andyja Roddicka.
LONDON, 3. srpnja 2005. (Hina) - Prvi tenisač svijeta Švicarac Roger Federer po treći je put zaredom osvojio Wimbledon. Federer je u finalnom dvoboju sa 6-2, 7-6 (2), 6-4 nakon samo sat i 40 minuta svladao drugog nositelja Amerikanca Andyja Roddicka.

Federer je dominirao gotovo čitavim tijekom susreta. Roddick je bio ravnopravan u prom setu do 2-2, da bi potom Švicarac dva puta ostvario "break" i za samo 22 minute riješio prvu dionicu u svoju korist sa 6-2.

Prava borba viđena je u drugom setu kada je Roddick jedini put u meču uspio oduzeti servis Federeru, ali i Federer je uspio napraviti jedan "break", pa je o pobjedniku odlučivano u "tie-breaku". A u njemu je potpuno dominirao Federer, osvojio je sva četiri poena na Roddickov servis, pa Amerikancu nisu pomogla dva "mini-breaka" koja je napravio.

U trećem setu Roddick je ubacio ččak 21 od 26 prvih servisa, ali Federer je ipak uspio kod 3-3 napraviti "break" i po treći put zaredom osvojiti najvredniji teniski trofej.

Roddicku je ovo bio drugi nastup u finalu Wimbledona i drugi poraz. I lani je bolji od njega bio sjajni Federer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙