FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 2. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Kolona vozila na ulasku u tunel Mala Kapela na A1 od Zagreba prema Splitu povremeno je duga do 20 kilometara. Vozila koja idu iz Zagreba propuštaju se kroz tunel u dvije kolone, a iz Splita se preusmjeravaju u čvoru Brinje na D23 za čvor Ogulin. Na D 1 preko Plitvica i D 23 preko Josipdola promet je gust ali teče bez zastoja. Na A 6 Rijeka Zagreb unatoč velikoj gustoći prometuje se bez zastoja. Vrlo je gust putnički promet na ulasku u zemlju na prijelazima Macelj, Goričan, Bregana, Kaštel, Plovanija, Rupa i Pasjak, a na prijelazu Županja na izlasku iz zemlje. Kolona teretnih vozila na izlasku iz zemlje na Bajakovu duga je oko 3 do 4 kilometra. Na svim trajektnim pristaništima na kopna vrlo je gust promet, počeo je jačati i sa otočne strane, a trajekti isplovljavaju izvanredno.

POŽEGA - Zbog velike štete koja je za jučerašnjeg olujnog nevremena s tučom nastala na poljoprivrednim površinama, općina Kutjevo od Požeško-slavonske županije zatražit će proglašenje elementarne nepogode, najavio je danas načelnik općine Kutjevo Ante Pavković. On je obišao poharano područje na kojem je sporadično padao led i do veličine jajeta. Uz tuču obilne su kiše također prouzročile štete i na obiteljskim gospodarstvima jer je oborinska voda ušla u podrume kuća. Naime, na području Vetova gdje su još sinoć dežurne ekipe ispumpavale desetak podruma u svega sat i pol vremena palo je čak 92 litre kiše po četvornome metru što nije zapamćeno unatrag više od 30 godina, kaže mještanin Dinko Špoljarić koji je jutros zabrinut obilazio svoje usjeve na kojima se šteta kreće od 50 do sto posto. U općini Kutjevo nevremenom je bilo zahvaćeno šest naselja. Na više od dvije i pol tisuće hektara, tuča i olujni vjetar nanijeli su štete uljanoj repici, soji, kukuruzu i sjemenskome grašku. Stradali su i vinogradi te duhanska polja. Na pojedinim kulturama šteta iznosi od 50 do 100 posto.

ŠIBENIK - Uprava Tvornice lakih metala (TLM) odabrala je, na temelju javnog natječaja objavljenog krajem travnja, zagrebačku tvrtku Viator@Vektor kao najboljeg ponuđača za kupnju poslovne jedinice "Transport", te splitski "Konstruktor inženjering" za kupnju "Elemesa". Natječajni postupak za prodaju "Tofala" te tvornica valaljanih i prešanih proizvoda trebao bi biti okončan do kraja rujna, doznaje se od predsjednika Uprave Ive Koštana. Konačnu odluku o prodaji "Transporta" i "Elemesa", koji ukupno zapošljavaju 170 radnika, trebao bi za desetak dana donijeti Nadzorni odbor.

ZAGREB - Nepoznati je 45-godišnjak jučer poslijepodne u Dubravi, u prodavaonici u Aleji lipa najprije vulgarno razgovarao sa 14-godišnjom djevojčicom, a zatim nad njom bludničio, izvijestila je danas zagrebačka policija. Nakon što je otišao iz prodavaonice, djevojčica je pozvala roditelje, koji su došli na mjesto događaja. Nedugo zatim primijetili su počinitelja, kojega je otac zadržao do dolaska policije. Ne iznoseći pojedinosti, policija je izvijestila da je nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni 45-godišnji hrvatski državljanin, dosad nepoznat policiji zbog sličnih djela, priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙