FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 30. LIPNJA

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 30. lipnja.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 30. lipnja.

ZAGREB - U nastavku 15. sjednice Hrvatski sabor će nastaviti raspravu o HSP-ovu prijedlogu zaključka o smjernicama za sklapanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu (JPP) koja je započela na početku sjednice. HSP naime smatra da u nedostatku pravne regulative Vlada pod krinkom JPP-a provodi privatizaciju tvrtki u državnom vlasništvu pa zato predlažu donošenje smjernica koje bi razjasnile što je JPP-om. Za HSP-a bi JPP trebao značiti uvođenje privatne uprave u državne i tvrtke u vlasništvu lokalne samouprave koje bi i dalje morale poslovati u javnom interesu. (9,30 sati, Sabor Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske. Jedna od tema koja bi se mogla naći na dnevnome redu sjednice je prošlogodišnja provedba Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata. Izvješće o provedbi toga zakona, koje je prošlo Vladine koordinacije, poslano je pred Uži kabinet koji će odlučiti hoće li se ta tema naći i pred Vladom. Istu procedura očekuje i prijedlog potvrde Konvencije o dostavi u inozemstvo sudskih i izvansudskih dokumenata u građanskim ili trgovačkim stvarima. Kako se doznaje u Banskim dvorima, Vlada se neće očitovati o rebalansu ovogodišnjega državnog proračuna. (13 sati, Vlada RH, Trg sv. Marka 2).

RUPA - Svečanost puštanja u promet dionice Rupa-Jurdani autoceste A-7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva. Prigodnim govorom tu će dionicu otvoriti premijer Ivo Sander, a autocestu će blagosloviti riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić. Riječ je o posljednjoj dionici - od slovenske granice preko Rupe do Jurdana dugoj 11 kilometara a njezinim puštanjem u promet bit će svečano otvorena cijela autocesta A7 od Rijeke do mjesta Rupa na hrvatsko-slovenskoj granici duga 16,3 kilometra. Ta prometnica predstavlja početnu dionicu jadranskoga cestovnog pravca s posebnim značenjem za kvarnerski industrijsko-lučki bazen i turističku privredu jadranske obale. (18 sati).

ZAGREB - Prezentacija nove analize Bečkoga instituta za ekonomska istraživanja (WIIW). (11 sati, Ured Predsjednika Republike, Pantovčak 241).

ZAGREB - Svečano otvorenje novouređenoga Upravnog suda Republike Hrvatske. Novouređeni Upravni sud otvorit će predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks. (11 sati, Upravni sud Republike Hrvatske, Frankopanska 16).

ZAGREB - Prva sjednica Županijskoga poglavarstva Zagrebačke županije. (10 sati, Ulica grada Vukovara 72/V.).

DUBROVNIK - Seminar o Bolonjskom procesu na kojemu će biti riječi o financiranju hrvatskih sveučilišta, zajedničkim studijima i mobilnosti studenata i profesora. Trodnevni seminar okupit će stručnjake iz Hrvatske te iz Austrije, Češke i Italije. ( 9 sati, Sveučilište u Dubrovniku).

RIJEKA - Premijera opere Wolfganga Amadeusa Mozarta "Cosi fan tutte" Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. Redatelj je Krešimir Dolenčić, a zborom opere Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajc dirigirat će Nada Matošević. (21,30 sati, Trg Riječke rezolucije).

ZAGREB - Tradicionalni Dan otvorenoga kazališta u organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu i Društva pokrovitelja HNK u Zagrebu. (10 sati). U sklopu Dana otvorenoga kazališta dodijelit će se i nagrade HNK u Zagrebu - Mila Dimitrijević, Marijana Radev, Vladimir Ruždjak, Ana Roje i Oskar Harmoš za dramska, operna i baletna ostvarenja u sezoni 2004./2005. (12 sati, HNK, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu premijerne izvedbe predstave Mire Gavrana "Hercegovci za volanom ili vozači za sva vremena". (11 sati, cabaret scena "Gumbek", Kaptol 16).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙