FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI Atletika - Bronca Grabušića

ALMERIA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski atletičar Jurica Grabušićosvojio je brončano odličje na Mediteranskim igrama u Almerijiistrčavši 110 prepone za 13.73 sekundi.
ALMERIA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski atletičar Jurica Grabušić osvojio je brončano odličje na Mediteranskim igrama u Almeriji istrčavši 110 prepone za 13.73 sekundi.

Dvadesetdvogodišnji Zagrepčanin Grabušić i dvije godine stariji Varaždinac Josip Šoprek osvojili su brončana odličja, a obojici su to prve medalje sa velikih međunarodnih natjecanja. Jurica je u finalu bio samo dvije stotinke sekunde sporiji od svog osobnog rekorda postavljenoga prije nepunih tjedan dana u Velenju, a zaostao je četiri stotinke za srebrnim Talijanom Andreom Giaconiem, dok je prvak Mediterana Španjolac Felipe Vivancos.

"Ne možete vjerovati koliko će mi ova medalja dati motiva za moju karijeru. Čekao sam dosta, prije četiri godine sam na MI u Tunisu šesti i dosta mi je tih šestih i petih mjesta. Ovu medalju posvećujem svom bivšem treneru Miljenku Raku, kao i sadašnjem Dejanu Vojnoviću", kazao je Grabušić, kojeg čeka nastup na zagrebačkome Hanžeku, a potom i na Europskom prvenstvu za mlađe seniore za petnaest dana u njemačkom Erfurtu. Osvajač odličja na 110 repone sutra bi trebao nastupiti u kvalifikacijama na 100 metara.

Splićanin Edi Ponoš skončao je kao posljednji, šesti u bacanju koplja sa hicem od 67.91 metara u drugoj seriji. To je daleko od njegovih 76.38 metara ove sezone, kao i od osobnog rekorda (77.95), no u Almeriju je došao sa ozljedom međurebrenog mišića.

Zbog ozljede desne ruke na jučerašnjem treninguod natjecanja je odustao kuglaš Nedžad Mulabegović, dok je daljaš Ivan Pucelj ozlijedio hvatište lijeve pete, no ta ozljeda ga ipak neće spriječiti u nastupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙