FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA odobrila prelazak Australije u Aziju

FRANKFURT, 29. lipnja 2005. (Hina) - Izvršni odbor Međunarodnenogometne federacije (FIFA) odobrio je Australiji prelazak iz Oceanije(OFC) u Azijsku nogometnu federaciju (AFC).
FRANKFURT, 29. lipnja 2005. (Hina) - Izvršni odbor Međunarodne nogometne federacije (FIFA) odobrio je Australiji prelazak iz Oceanije (OFC) u Azijsku nogometnu federaciju (AFC).

Očekivalo se kako će odluku o svom zahtjevu Australci dobiti tek u rujnu, kada će se u Maroku održati FIFA-in kongres, međutim čelnici FIFA pomalo neočekivano ranije su upalili "zeleno" svjetlo.

"Nema razloga da Australiji ne potvrdimo prelazak u drugu federaciju. Obje federacije su podržale taj potez," kazao je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter. Australija je tako postala 46. članica AFC-a.

"Vjerujem kako će dolazak Australaca osnažiti azijski nogomet i gurnuti ga još više prema svjetskom vrhu," kazao je predsjednik AFC-a, Mohamed bin Hammam.

Na ovaj korak Australci su se odlučili kako bi lakše došli do plasmana na SP koji čekaju još od 1974. "Soccerosi" se smatraju nogometnom velesilom u tom dijelu svijeta i oduvijek su dominirali kvalifikacijama Oceanije, ali su potom bili "žrtve" sustava jer su morali igrati "majstorice" sa južnoameričkim ili azijskim reprezentacijama. Tako će biti i u kvalifikacijama za SP 2006. godine - vizu za Njemačku vadit će protiv petoplasirane reprezentacije južnoameričkih kvalifikacija. No, već u novom ciklusu kvalifikacija bit će uključeni u jednu od azijskih skupina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙