FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 29. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Studija projekta "Družbe Adrije" zbog necjelovitosti ponovno će biti vraćena na stručnu doradbu, koja mora biti obavljena do 1. listopada, odlučila je sinoć nakon cjelodnevne rasprave u Zagrebu Komisija za procjenu utjecaja na okoliš toga projekta. Komisija je i na prvoj sjednici od 17. do 20. siječnja također zatražila doradbu i nadopunu na temelju 80-ak primjedaba na cjelovitost Studije projekta "Družbe Adrije. Tim se projektom planira naftu iz Rusije preko šest zemalja dopremati do luke u Omišlju.

ZAGREB - Jučer poslijepodne i navečer jako olujno i grmljavinsko nevrijeme, ponegdje praćeno tučom, zahvatilo je pet hrvatskih županija - Bjelovarsko-bilogorsku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Požeško-slavonsku i Sisačko-moslavačku, izvijestio je Državni centar 112. Nevrijeme u općini Veliki Grđevac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji izazvalo je velike štete na usjevima, a stradali su i krovovi brojnih kuća. Više mjesta u područjima zahvaćenim nevremenom ostala su bez struje.

SPLIT - Loš spoj gumene cijevi na plinskoj boci uzrok je jučerašnje eksplozije plina u pizzeriji "Spalatino" u središtu Splita, u kojoj je ozlijeđeno osam osoba, izvijestila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava nakon završene istrage svojih stručnjaka. Šteta je procijenjena na više od 700 tisuća kuna. Na liječenju u splitskoj bolnici zbog opeklina trećeg stupnja zadržana su dva švedska državljanina, a ostali ozlijeđeni nakon obradbe pušteni su iz bolnice.

SISAK - Udruga djece poginulih, nestalih i zatočenih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske sinoć je osnovana u Sisku i za prvog predsjednika izabran je Mario Turek iz Siska. Nova Udruga okuplja punoljetnu djecu poginulih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz cijele Hrvatske. Zauzet će se da njezini članovi nakon stjecanja punoljetnosti ostvare svoja prava na dodjelu stipendija, školovanje, smještaj u studentskim domovima, poštivanje zakonskog prava na prednost pri zapošljavanju i rješenje stambenog pitanja, istaknuto je na osnivačkoj skupštini Udruge.

ZAGREB - Izložba jednog od vodećih hrvatskih umjetnika druge polovice 20. stoljeća Miroslava Šuteja otvorena je sinoć u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. Miroslav Šutej iznenada je preminuo 13. svibnja ove godine. Izložba pod naslovom "Ikono/mašta" obuhvaća 180 Šutejevih radova, slika, crteža, grafika i objekata nastalih u prvom razdoblju njegova stvaralaštva od 1960. do 1972. Uz izložbu tiskana je monografija "Ikono/mašta" na engleskom jeziku vodećega slovenskog povjesničara umjetnosti Andreja Smrekara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙