FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 29. lipnja

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu,29. lipnja, koje ćemo popratiti fotografijama.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 29. lipnja, koje ćemo popratiti fotografijama.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora. Riječ je o 15. sjednici Sabora - posljednjoj redovitoj prije ljetnoga odmora, jer nakon 15. srpnja postoji mogućnost i za održavanje izvanredne sjednice. Sjednica će početi 'aktualnim prijepodnevnom' tijekom kojega će na zastupničke upite odgovarati premijer i ostali članovi Vlade. Prema najavama predsjednika Hrvatskoga sabora

Vladimira Šeksa, Sabor bi trebao odlučiti i o novom predsjedniku Vrhovnog suda (novi kandidat je Branko Hrvatin), a možda i o novom ministru unutarnjih poslova jer je aktualni Marijan Mlinarić najavio odlazak zbog zdravstvenih razloga. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskoga zavoda za toksikologiju na kojoj će biti riječi o Zakonu o kemikalijama i posljedicama primjene toga zakona na našu prirodu i ljudsko zdravlje. (11 sati, Velika dvorana Novinarskoga doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) u povodu završetka prve faze provedbe Bolonjskoga procesa - vrednovanja studijskih programa usklađenih s Bolonjskim procesom i izdavanja dopusnica za njihovo izvođenje te raspisivanja natječaja za upis studenata na prvu godinu studija. O provedbi prve faze reforme i upisima govorit

će ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. (12 sati, MZOŠ, Trg hrvatskih velikana 6).

ZAGREB - Predstavljanje reljefa Ivana Duknovića "Madona s djetetom" koji je otkupljen odlukom Vlade Republike Hrvatske. Za reljef "Madona s djetetom" (53,7x 38 cm) Ivana Duknovića, jednoga od vodećih kipara visoke renesanse rođenoga u blizini

Trogira, Vlada je izdvojila 250 tisuća funti (oko 2.725.000 kuna) od kojih će Muzej grada Trogira dati 600 tisuća kuna, a ostatak novca namirit će se iz pričuvnih sredstava Vlade RH. Duknovićevo djelo pojavilo se ovoga proljeća u prodaji u londonskoj Galeriji Daniela Katza, specijaliziranoj za stariju europsku skulpturu, a na Duknovićev reljef upozorila je povjesničarka umjetnosti Flora Turner Vučetić iz hrvatskog veleposlanstva u Londonu. (14,15 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Predsjednik Mesić primit će u posjet izaslanstvo Udruge logoraša antifašista u talijanskom konclogoru Molat (18,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Predstavljanje "Istarske enciklopedije". Prva Istarska enciklopedija predstavljena je u Puli u travnju ove godine i ima 960 stranica, 3094 članka, 1483 priloga, fotografija, planova te zemljopisnih karata i okupila je 324 autora. Glavni urednici su Miroslav Bertoša i Robert Matijašić, a cijeli je projekt trajao dvije i pol godine. (Leksikografski zavod Miroslav Krleža, ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2).

ALMERIA - Nastavak natjecanja na XV. Mediteranskim igrama u Almeriji.

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne: Damir Senčar

Poslijepodne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙