FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 29. lipnja

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 29. lipnja.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 29. lipnja.

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora. Riječ je o 15. sjednici Sabora - posljednjoj redovitoj prije ljetnoga odmora, jer nakon 15. srpnja postoji mogućnost i za održavanje izvanredne sjednice. Sjednica će početi 'aktualnim prijepodnevnom' tijekom kojega će na zastupničke upite odgovarati premijer i ostali članovi Vlade.

- Prema najavama predsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa, Sabor bi trebao odlučiti i o novom predsjedniku Vrhovnog suda (novi kandidat je Branko Hrvatin), a možda i o novom ministru unutarnjih poslova jer je aktualni Marijan Mlinarić najavio odlazak zbog zdravstvenih razloga.

- U devet dana plenarnoga zasjedanja, od 29. lipnja do 15. srpnja, Sabor bi se trebao očitovati o 30-ak točaka dnevnog reda, među kojima su Godišnje izvješće Hrvatske narodne banke za 2004., zakoni o trošarinama na kavu i o državnim službenicima, izmjene Ovršnoga zakona i Zakona o srednjem školstvu. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6

VIROVITICA - Utemeljiteljska sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije. Skupštinu Virovitičko-podravske županije čini 17 vijećnika koalicija HSS-SDP-HNS i HDZ-HSLS, pet vijećnika HSP-a i dva vijećnika HSU-a te jedan vijećnik - predstavnik srpske nacionalne manjine s liste HDZ-a. Utemeljiteljska sjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije prekinuta je 14. lipnja zbog nedostatka kvoruma prije utvrđivanja Odbora za izbor i imenovanje i izbora predsjednika Skupštine.

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) u povodu završetka prve faze provedbe Bolonjskoga procesa - vrednovanja studijskih programa usklađenih s Bolonjskim procesom i izdavanja dopusnica za njihovo izvođenje te raspisivanja natječaja za upis studenata na prvu godinu studija. O provedbi prve faze reforme i upisima govorit će ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. (12 sati, MZOŠ, Trg hrvatskih velikana 6)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskoga zavoda za toksikologiju na kojoj će biti riječi o Zakonu o kemikalijama i posljedicama primjene toga zakona na našu prirodu i ljudsko zdravlje. (11 sati, Velika dvorana Novinarskoga doma, Perkovčeva 2).

DUGA RESA - Hrvatski savez udruga invalida rada održat će 29. i 30. lipnja u Dugoj Resi seminar za voditelje svih 35 temeljnih udruga invalida rada Hrvatske pod nazivom "Afirmacija prava i informiranje invalida rada i drugih osoba s invaliditetom o njihovim pravima te kako ih ostvariti i zaštiti". Predavači će, kako je najavljeno, biti pomoćnik ministra zdravstva i socijalne skrbi Renato Mitermajer, pomoćnica ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zdenka Ninić, državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić te Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i dopredsjednica Hrvatskog saveza udruga invalida rada Marica Mirić (15 sati, motel Roganac).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Moje prve konklave" vrhbosanskoga nadbiskupa kardinala Vinka Puljića. Knjiga je osobno svjedočanstvo kardinala Puljića o razdoblju od objave smrti papa Ivana Pavla II., odlaska u Rim i prisustvovanja sprovodu pape Ivana Pavla II., boravka u Rimu za vrijeme konklava te povratka u Sarajevo. (19 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Predstavljanje "Istarske enciklopedije". Prva Istarska enciklopedija predstavljena je u Puli u travnju ove godine i ima 960 stranica, 3094 članka, 1483 priloga, fotografija, planova te zemljopisnih karata i okupila je 324 autora. Glavni urednici Istarske enciklopedije su Miroslav Bertoša i Robert Matijašić, a cijeli je projekt trajao dvije i pol godine. (20 sati, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2).

ZAGREB - Predstavljanje reljefa Ivana Duknovića "Madona s djetetom" koji je otkupljen odlukom Vlade Republike Hrvatske. Za reljef "Madona s djetetom" (53,7x 38 cm) Ivana Duknovića, jednoga od vodećih kipara visoke renesanse rođenoga u blizini Trogira, Vlada je izdvojila 250 tisuća funti (oko 2.725.000 kuna) od kojih će Muzej grada Trogira dati 600 tisuća kuna, a ostatak novca namirit će se iz pričuvnih sredstava Vlade RH. Duknovićevo djelo pojavilo se ovoga proljeća u prodaji u londonskoj Galeriji Daniela Katza, specijaliziranoj za stariju europsku skulpturu, a na Duknovićev reljef upozorila je povjesničarka umjetnosti Flora Turner Vučetić iz hrvatskog veleposlanstva u Londonu. (14,15 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

OSIJEK - Početak "Osječkoga ljeta kulture". Tu tradicionalnu priredbu ove će godine "otvoriti" kazališna predstava "Cyrano de Bergerac" u izvedbi osječkoga HNK, a bit će prikazana na tri lokacije u osječkoj povijesnoj jezgri Tvrđi,

- Ove će se godine "Osječko ljeto održati od 29. lipnja do 21. srpnja i obuhvatit će 48 kazališnih, glazbenih, filmskih, književnih i likovnih priredaba, a u kazališnome dijelu programa nastupit će zagrebački i splitski HNK, kazališta iz Zagreba, Požege i Virovitice, osječko Dječje kazalište i Lutkovno kazalište iz Maribora. Uz tradicionalni performance-art festival u likovnome dijelu programa održat će se izložbe radova Ivana Tišova, nove osječke likovne scene te izložba keramike i stakla 17. i 18 stoljeća. (21 sat)

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙