FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 27. lipnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 27. lipnja 2005.(Hina) -

SKRADIN - Jučer svečano otvorena dionica između Pirovca i Vrpolja, zadnja na autocesti između Zagreba i Splita, za vozače se otvara danas u 6 sati. Novu dionicu, a time i autocestu u cjelini, u promet je jučer svečano pustio hrvatski premijer Ivo Sanader. U povijesti svakog naroda postoje posebne prilike kada su generacije sanjale jedan cilj, a mi danas imamo privilegiju biti dio naraštaja koji je ostvario slobodnu Hrvatsku ali i povezao hrvatski sjever i jug, rekao je Sanader otvarajući autocestu. Od Zagreba do Splita autocestom od 380 kilometara može se stići za 3,5 sata, a cestarina košta 157 kuna.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader najavio je da je blizu odluka o dvije tarife cestarine za promet autocestom. S obzirom na različit intenzitet prometa tijekom ljeta i zime, "blizu je odluka o dvije tarife, ljetnoj i zimskoj", rekao je premijer sinoć za Dnevnik HTV-a. Na pitanje hoće li se autocesta Zagreb - Split moći otplatiti, s obzirom na veliko zaduživanje pri izgradnji, premijer je rekao kako će se ona "apsolutno isplatiti". "Moderna autocesta privlači novi promet, ona će biti najveći magnet novom prometu i sigurno će biti isplativa", kazao je. Rekao je i kako cestarina Zagreb - Split od 157 kuna nije previsoka, dodajući da su cestarine u susjednoj Sloveniji, Austriji i Italiji skuplje.

SPLIT/ZAGREB -Otvaranje autoceste Zagreb - Split proslavljeno je sinoć u Splitu veličanstvenom feštom mnoštva Splićana svih generacija koji su ispunili cijelu splitsku Rivu i sve okolne ulice, a istovremeno se slavilo na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Koncertima u dva grada završena je jučerašnja cjelodnevna nacionalna svečanost u povodu otvaranja autoceste. Okupljenima u Splitu obratili su se gradonačelnici dva grada, Zvonimir Puljić i Milan Bandić, a van protokola i premijer Sanader. Slavlju u Splitu nazočili su i gotovo svi ministri hrvatske Vlade, predsjednik Sabora Vladimir Šeks i brojni visoki gosti i uzvanici.

ZAGREB - Hrvatski su poduzetnici u prošloj godini ostvarili ukupne prihode u iznosu od 484,08 milijardi kuna, a najveće su prihode imali Ina, Hrvatska elektroprivreda (HEP), Konzum i Hrvatske telekomunikacije (T-HT), pokazuju podaci iz ukupno 68.981 izvješća poduzetnika iz Registra godišnjih financijskih izvješća, koje je objavila Financijska agencija (FINA). Ina je tako u prošloj godini ostvarila ukupne prihode u iznosu od 16,55 milijardi kuna, dok je HEP na drugom mjestu s 8,5 milijardi kuna, Konzum na trećem sa 7,5 milijardi kuna, a T-HT na četvrtom sa 7,16 milijardi kuna prihoda. Među prvih deset tvrtki po veličini prihoda nalaze se još i HŽ, HEP distribucija, T-mobile, Vipnet, Pliva te HEP proizvodnja. Ina se na listi najprofitabilnijih hrvatskih tvrtki u prošloj godini, s 1,22 milijarde kuna dobiti, nalazi na drugom mjestu, iza T-HT-a, koji je lani ostvario dobit od 1,7 milijardi kuna. Na trećem je mjestu T-mobile, čija je dobit iznosila 853,4 milijuna kuna, dok je četvrta Adris grupa, koja je poslovala s dobiti u iznosu od 771,16 milijuna kuna.

ĐAKOVO - U sklopu ovogodišnjih, 39. đakovačkih vezova jučer su održani Mali vezovi, tradicionalna priredba koja okuplja najmlađe sudionike te đakovačke smotre folklora. Povorka mališana u narodnim je nošnjama u raspjevanom i veselom raspoloženju prošla od katedrale do velikoga šatora glavnom đakovačkom ulicom - Ulicom pape Ivana Pavla II. U povorci Malih vezova središtem Đakova prošla je 21 folklorna skupina najmlađih, s više od 1000 sudionika. Mali vezovi svojevrsni su uvod u "velike" Đakovačke vezove, koji će svečano biti otvoreni u petak, 1. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙