FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 27. lipnja

ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljak, 27. lipnja.
ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 27. lipnja.

ZAGREB - Predsjednika Odbora za vanjsku politiku slovačkog parlamenta Pavol Paška posjetit će Hrvatski sabor i razgovarati sa saborskim čelnicima.

BEOGRAD - U Beogradu se održava 10. sjednica Igmanske inicijative, na kojoj će sudjelovati predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, predsjednik državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Borislav Paravac.

Trojica predsjednika trebala bi potpisati zajedničku izjavu pod nazivom "Trojni pogled na sadašnjost i budućnost", u kojoj se navode otvorena pitanja u odnosima država regije i prijedlozi njihova rješavanja.

Također, kako je najavio direktor novosadskog Centra za regionalizam Aleksandar Popov, Igmanska inicijativa, koja okuplja veliki broj nevladinih organizacija iz država regije, vlastima SCG uputit će i poziv da se jasno odrede prema zločinu nad bošnjačkim civilima u Srebrenici u srpnju 1995. godine, te da što je prije moguće izruče Haškom sudu odgovorne za taj zločin.

JERUZALEM - Hrvatski premijer Ivo Sanader počinje dvodnevni službeni posjet Izraelu. Prvog dana posjeta Sanader će se sastati s predsjednikom Izraelskog vijeća za nacionalnu sigurnost Giorom Eilandom i posjetit će Knesset.

U hrvatskom izaslanstvu su ministar kulture Božo Biškupić, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji će se sastati sa skupinom izraelskih gospodarstvenika.

SARAJEVO - Počinje dvodnevni "Treći međunarodni susret poslovnih ljudi Sarajeva i BiH s poslovnim ljudima jugoistočne Europe i Europske unije". U okviru tih susreta održat će se pet međunarodnih okruglih stolova, a među njima i okrugli stol direktora i glavnih urednika novinskih kuća, radija, televizija i novinskih agencija jugoistočne Europe.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastaje se u Bijeloj kući s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom.

KIJEV - Posjet glavnog tajnika NATO-a Jaapa de Hoopa Scheffera Ukrajini.

VARŠAVA - Sastanak ministara vanjskih poslova Weimarskog trokuta (Poljska, Njemačka, Francuska).

JERUZALEM/RAMALLAH - Predsjednik Europskog parlamenta Josep Borell počet će trodnevni posjet Izraelu i palestinskim teritorijima.

KINŠASA - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso počet će u DR Kongu višednevnu turneju po Africi tijekom koje će također posjetiti JAR i Mozambik.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385-1-4808 645

Fax: **385-1-4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙