FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: SREBRO ZA PETRU NARANĐU - DUŽA VERZIJA

ALMERIJA, 26. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska karatašica Petra Naranđaosvojila je srebrno odličje u kategoriji do 60 kilograma naMediteranskim igrama u Almeriji.
ALMERIJA, 26. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska karatašica Petra Naranđa osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 60 kilograma na Mediteranskim igrama u Almeriji.

Novopečena europska prvakinja iz Tenerifea prije mjesec dana izgubila je zlato slučajnim udarcem Snežane Perić petnaestak sekundi prije isteka produžetka finalne borbe. Do tog trenutka 20-godišnja Čakovčanka sa prebivalištem u Rijeci bila je puno aktivnija i zasigurno bi pobijedila sudačkim preglasavanjem. Odlučio je nesretni napad Naranđe koja je ostala na krivoj nozi, a karatašica iz SiCG je to umješno iskoristila.

"Nisam razočarana jer sam osvojila medalju, moju četvrtu ove godine nakon tri europska odličja. Moja protivnica me tukla mojim oružjem, protuakcijom u kojoj je iskoristila moju neopreznost. Ponavljam, nisam nezadovoljna jer imam tek 20 godina, a Snežana Perić čak sedam godina više. Moje vrijeme teke dolazi", izjavila je Naranđa koja je do finala pobijedila u tri borbe.

Prvo je svladala u produžetku sa 2:0 Marokanku Samiru Ladham, u drugom kolu je također nakon produžetka (1:0) bila bolja od Egipćanke Nagla Ibrahim, da bi u polufinalu Naranđa tri sekunde prije isteka produžetka sjajnom akcijom pobijedila Španjolku Noeliu Fernandez (3:0).

Inače, karate turnir je izvanredno jak, velesile poput Španjolske, Francuske i Turske doveli su najjače borce, dok karatašima iz arapskih zemalja pomaže njihov složan i moćan sudački lobi, u što se posebno uvjerio naš borac Goran Lučin u subotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙