FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wimbledon: Ančić u 3. kolu

ZAGREB/LONDON, 22. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančićplasirao se u 3. kolo Wimbledona nakon što je u 2. kolu sa 7-6 (6),3-6, 6-3, 6-3 svladao 161. igrača na svijetu, Danaija Udomchokea izTajlanda nakon dva sata i 37 minuta igre.
ZAGREB/LONDON, 22. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u 3. kolo Wimbledona nakon što je u 2. kolu sa 7-6 (6), 3-6, 6-3, 6-3 svladao 161. igrača na svijetu, Danaija Udomchokea iz Tajlanda nakon dva sata i 37 minuta igre.

U 3. kolu Ančić će igrati protiv pobjednika dvoboja između Francuza Gaela Monfilsa i Slovaka Dominika Hrbatyja.

U prvom setu oba igrača stigla su samo do jedne prilike za oduzimanje servisa, ali ju nisu iskoristili. Udomchoke je zaprijetio kod 3-3, dok je Ančić imao set-loptu na servis Tajlanđanina pri rezultatu 5-4. Ipak, o pobjedniku prvoga seta odlučivao je "tie-break", a u njemu jedan "mini-break". Oba su igrača osvajali bodove na svoj servis do 7-6 za Ančića, a tada je Udomchoke napravio dvostruku servis pogrešku i set je bio završen.

Na početku drugoga seta Udomchoke je oduzeo servis Ančiću, poveo sa 2-0, te tu prednost sačuvao do kraja.

Ančić je napokon u trećem setu zaigrao mnogo primjerenije svom rankingu, te brzo stigao do vodstva 5-0. Tada je Udomchoke zatražio pomoć fizioterapeuta, te nakon tretmana osvojio tri igre zaredom. Ipak, ta dionica završila je sa 6-3 u korist našega igrača.

Ključni trenutak četvrtog seta zbio se kod rezultata 2-2 kada je Ančić oduzeoo servis Udomchokeu. Tajlanđanin je još jednom zaprijetio kada je kod vodstva Ančića 4-3 stigao do tri "break-lopte", ali niti jendu nije iskoristio. U narednoj igri Ančić je još jednom oduzeo servis Udomchokea i prošao u 3. kolo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙