FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liga prvaka: Slavia Prag se žali zbog gubitka statusa nositelja

LONDON, 22. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Vodstvo češkog nogometnogdoprvaka Slavije iz Praga najavilo je podnošenje žalbe na UEFA-inuodluku da uvrsti branitelja naslova Lige prvaka Liverpoola ukvalifikacije za to najprestižnije klupsko natjecanje za sljedećusezonu iako Liverpool to nije izborio na osnovu plasmana u domaćemprvenstvu.
LONDON, 22. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Vodstvo češkog nogometnog doprvaka Slavije iz Praga najavilo je podnošenje žalbe na UEFA-inu odluku da uvrsti branitelja naslova Lige prvaka Liverpoola u kvalifikacije za to najprestižnije klupsko natjecanje za sljedeću sezonu iako Liverpool to nije izborio na osnovu plasmana u domaćem prvenstvu.

Razlog zbog kojega Slavia podnosi žalbu je taj što će Liverpool, ukoliko se probije do 3. pretkola, Slaviji preoteti status nositelja u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi.

"Zbog uvrštavanja Liverpoola u kvalifikacije mi bismo sada za protivnika u 3. pretkolu mogli primjerice dobiti Manchester United, a ne nekog slabijeg", rekao je Slavijim glasnogovornik Aleksander Kliment.

Direktor za komunikacije UEFA-e William Gaillard je na ovu temu rekao:

"Trenutačno ne znamo što Slavia želi. Oni se ustvari žale jer su izgubili status nositelja, a ne na uvrštavanje Liverpoola u natjecanje", kazao je Gaillard.

Liverpool će se u kvalifikacije uključiti već u 1. pretkolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙