FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 22. lipnja

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 22. lipnja.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 22. lipnja.

SISAK - Komemorativni skup u povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom i Dana antifašističke borbe održat će se u šumi Brezovica. Skupu će nazočiti predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Odbora za obilježavanje 60. godišnjice pobjede antifašističke koalicije Vladimir Šeks koji će održati prigodni govor, izaslanik hrvatskog predsjednika Siniša Tatalović, izaslanstvo Vlade RH predvođeno potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadrankom Kosor i izaslanstvo Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Oni će, zajedno s izaslanstvom Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH i preživjelih boraca i drugih, položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Prvom partizanskom odredu, a bit će upriličen i prigodni program, (Spomen park antifašističke borbe "Vlado Janić Capo", 10 sati).

JASENOVAC - Predsjednik Vlade Ivo Sanader otvorit će most u Jasenovcu, a prigodnoj svečanosti će nazočiti i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, (10 sati).

JAZOVKA - Udruga "Uzdanica '90" upriličuje spomen pohod do jame Jazovka, blizu Sošica, gdje će biti održana i misa zadušnica za ubijene pripadnike ustaških i domobranskih postrojba koje su partizani bacili u tu jamu u svibnju 1945., (10,30 sati).

ZAGREB - Otvorenje Međunarodnog festivala novog kazališta Eurokaz s predstavom "Telesquat" bit će u Gradskom kazalištu "Gavella", a tijekom Eurokaza, od 22. do 30. lipnja, nastupit će 12 kazališnih skupina iz Brazila, SAD-a, Francuske, Belgije, Italije, Madžarske i Hrvatske koje će izvesti 17 predstava i dva koncerta, (20 sati).

ZAGREB - Koncert rock-grupe "Bijelo dugme" na maksimirskom stadionu na kojemu se očekuje 60.000 ljudi, održat će se uz velike mjere osiguranja, (21 sat). Na koncertu će nastupiti svi pjevači "Bijelog dugmeta" koji su prošli kroz grupu tijekom 15-ak godina postojanja. Već su nastupili u Sarajevu, a nakon Zagreba, održat će koncert i u Beogradu.

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne: Dubravka Dadić

poslijepodne/navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙