FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - U povodu Dana antifašističke borbe danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Odbora za obilježavanje 60. obljetnice pobjede antifašističke koalicije Vladimir Šeks s predstavnicima SABA-e i članovima Odbora te izaslanstvo Vlade položili vijence i zapalili svijeće kod Grobnice Narodnih heroja na zagrebačkom groblju Mirogoju. Izaslanstvo Gradske skupštine Grada Zagreba položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobištu Dotrščina. U Hrvatskoj se sutra obilježava Dan antifašističke borbe i 64. obljetnica osnutka prve antifašističke postrojbe u tadašnjoj okupiranoj Europi - Prvog sisačkog partizanskog odreda.

ZAGREB - Sedam Sindikata javnih službi odbilo je jučer potpisati sporazum o regresu za godišnji odmor, ocjenivši da je time Vlada željela stvoriti privid pregovaračkog procesa i postojanja socijalnog dijaloga. Predsjednik glavnog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić na današnjoj konferenciji za novinare kazao je da ne mogu potpisati sporazum o regresu, a da se prije toga nije otvorio ni pregovarački proces. Ocijenio je da iza takvog "drskog" zahtjeva Vlade stoji pregovaračka poza za MMF, javnost i međunarodnu zajednicu. Podsjetivši kako pregovori o plaćama između sindikata i Vlade ne postoje već dvije godine, Ribić je rekao da prvi puta nakon 10 godina nije potpisan kolektivni ugovor o plaćama.

GOSPIĆ - U Ličko-senjskoj županiji u zadnje četiri godine nije bilo međunacionalnih izgreda, a uspješno se ostvaruje i povratak povratnika i izbjeglica, istaknuli su nakon razgovora u Gospiću s veleposlanikom Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorgeom Fuentesom ličko-senjski župan i gospićki gradonačelnik Milan Jurković i Milan Kolić. U razgovorima je rečeno da će se do kraja ove godine završit obnova kuća za povratnike i izbjeglice, a s Područnim uredom Misije OESS-a u Gospiću uspješno se pripremaju programi razvoja Ličko-senjske županije na načelima rada Europske unije.

RIJEKA - Predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Vranković na današnjoj je konferenciji za novinstvo izrazio zadovoljstvo uspjehom stranke na izborima i sudjelovanjem u vlasti u jedinicama lokalne samouprave. Vranković je podsjetio da je HDZ nakon lokalnih izbora prije četiri godine u toj županiji u lokalnim tijelima sudjelovao s dva općinska načelnika i dva gradonačelnika, a sada u 13 jedinica lokalne samouprave u kojima sudjeluju u vlasti, imaju pet gradonačelnika i dva načelnika. Na novinarsko pitanje o mogućnosti da riječka gradska uprava u novom mandatu dovrši sve predstavljene projekte odgovorio je da se u Rijeci troši premalo proračunskog novca za poticanje gospodarstva.

OSIJEK - U kući 44-godišnjeg hrvatskog državljanina u Livani kod Osijeka jučer je otkrivena veća količina eksploziva i oružja, zbog čega je vlasnik kuće uhićen i sproveden u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava. Na temelju sudskog naloga djelatnici PU-a pretražili su obiteljsku kuću i gospodarske zgrade osumnjičenika te pronašli 22,8 kilograma eksploziva TNT-a, 1739 komada streljiva, dvije protutenkovske mine, 11 ručnih bomba, dva ručna bacača, više projektila i punjenja za ručne bacače, pušku M-48 i pištolj.

KARLOVAC - U Karlovačkoj županiji jučer je na devet različitih mjesta u Ogulinu, Slunju i Ozlju pronađeno deset krivotvorenih novčanica od 200 kuna, izvijestila je karlovačka Policijska uprava. Djelatnici Finine Poslovnice u Ogulinu pronašli su jučer u polozima šest raznih poduzeća krivotvoren novac, a po jednu su novčanicu pronašli Finini djelatnici u Slunju i Ozlju. Djelatnici Tiska u Dugoj Resi predali su policiji dvije krivotvorene novčanice. Na svih deset krivotvorenih novčanica isti je početni serijski broj - A 436.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙