FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 21. lipnja

ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 21. lipnja.
ZAGREB, 21. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 21. lipnja.

WASHINGTON - Izaslanstvo hrvatskog ministarstva financija na čelu s ministrom Ivanom Šukerom boravi u posjetu Washingtonu gdje razgovara s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda o paketu mjera, uključujući zdravstvo, mirovine i državne potpore, usmjerenom na smanjenje proračunskog deficita (do 23. lipnja).

BEOGRAD - Na Specijalnom sudu za ratne zločine nastavlja se suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari 1991. godine. Za taj zločin, ubojstvo 200 zarobljenika iz vukovarske bolnice, optuženo je 16 pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Suđenje se nastavlja u utorak ispitivanjem novih svjedoka i vještaka balističara.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

JERUZALEM - Drugi sastanak palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i izraelskog premijera Ariela Sharona na kojem bi trebali razgovarati o usklađivanju procesa izraelskog povlačenja, predviđenog za kolovoz, iz svih 21 naselja u pojasu Gaze i četiriju od 120 naselja na Zapadnoj obali.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastaje se u Bijeloj kući s premijerom Vijetnama Phanom Vanom Khaijem. Susret obilježava desetu obljetnicu normalizacije diplomatskih odnosa između SAD-a i Vijetnama, a Khai će biti najviši vijetnamski dužnosnik koji je od tada posjetio Washington.

LONDON - Donatorska konferencija za pomoć u obnovi Afghanistana.

SEUL - Razgovori na ministarskoj razini između Sjeverne i Južne Koreje (do 24.06.).

LONDON - Susret britanskog premijera Tonyja Blaira sa švedskim kolegom Goranom Perssonom, prvi nakon što su njihove zemlje tvrdim stajalištima oko financiranja EU-a pridonijele neuspjehu prošlotjednog europskog summita u Bruxellesu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel.: **385 1 4808 645

Fax.: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙