FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair želi s novim članicama raditi na sporazumu o proračunu

LONDON, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blairje u ponedjeljak najavio da će se obratiti novim članicama Europskeunije u pokušaju da osigura dugoročni dogovor u proračunu Unije.
LONDON, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair je u ponedjeljak najavio da će se obratiti novim članicama Europske unije u pokušaju da osigura dugoročni dogovor u proračunu Unije.

Mnogi europski čelnici okrivljuju Veliku Britaniju za prošlotjedni neuspjeh dogovora na summitu EU-a a što je Uniju dovelo u krizu dva tjedna nakon što su francuski i nizozemski birači odbacili predloženi europski ustav.

"U potpunosti razumijem zabrinutosti novih europskih država. One žele sporazum. Mi ćemo učiniti sve što možemo kako bi osigurali takav dogovor te da će on odgovoriti na njihove potrebe", rekao je Blair britanskom parlamentu.

Blair je međutim branio i svoju odluku da se ne složi s prijedlozima iznesenim prošlog tjedna.

"To nije proračun za 21. stoljeće... Europa ne može čekati još deset ili više godina za promjenu", rekao je Blair.

Blair je prigovarao prijedlozima da se ograniči britanski rabat ako to neće biti praćeno i širokom reformom poljoprivrednih subvencija koje u ovom trenutku najviše koriste Francuskoj.

Nove članice Europske unije željele su postizanje sporazuma o proračunu i zabrinute se da će im biti uskraćene milijarde eura pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙