FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ American Express: kartice Americana su sigurne

ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ)izvijestila je danas da su korisnici American Express kartica uHrvatskoj zaštićeni od eventualnih zloporaba njihovih kartica, te danisu zabilježili niti jedan slučaj zloporabe kartica svojih korisnikavezan uz upad u sigurnosni sustav američke tvrtke CardSystemsSolutions.
ZAGREB, 20. lipnja 2005. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) izvijestila je danas da su korisnici American Express kartica u Hrvatskoj zaštićeni od eventualnih zloporaba njihovih kartica, te da nisu zabilježili niti jedan slučaj zloporabe kartica svojih korisnika vezan uz upad u sigurnosni sustav američke tvrtke CardSystems Solutions.

PBZ American Express to je priopćio u povodu napisa u medijima o neovlaštenom upadu u sigurnosni sustav tvrtke CardSystems Solutionsa, koja obrađuje transakcije za trgovačke kuće i financijske institucije, čime je, kako se navodi u medijima, dovedena u pitanje sigurnost bankovnih računa gotovo 40 milijuna korisnika kartice Visa, MasterCard i American Expressa u svijetu.

Iz PBZ American Expressa napominju da je američka tvrtka upad evidentirala 22. svibnja, a budući se incident dogodio prije mjesec dana, sve eventualne zlouporabe do sada bi već bile uočene.

PBZ American Express svojim korisnicima osigurava zaštitu u slučaju zloporabe kartice i preuzima cjelokupni iznos zloporabe, a korisnika tereti samo za troškove zloporabe nastale prije prijave gubitka kartice do najviše 100 eura u kunskoj protuvrijednosti, navodi se u priopćenju.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙