FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Branimir Glavaš, nositelj Nezavisne liste na proteklim lokalnim izborima, priopćio je danas da su vijećnici koji čine većinu u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini i u osječkome Gradskom vijeću izloženi, kako kaže, najgrubljim pritiscima državnog vrha i HDZ-a, te da je tome i osobno bio svjedok. Glavaš u priopćenju ističe da je jučer u 16,30 sati osobno bio svjedok telefonskog poziva u kojem je Vladimir Šeks "vršio pritisak na Vukića da podnese neopozivu ostavku u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini, a zauzvrat mu je ponudio visoko mjesto u Županijskome poglavarstvu". Glavaš u priopćenju kaže da se prijeti i ostalim vijećnicima s njegove Nezavisne liste, a kao primjer navodi da dr. Žarku Zeliću iz Bilja, kako kaže, "vodeći HDZ-ovac u Baranji (...) prijeti likvidacijom". Glasnogovornik HDZ-a i Vlade Ratko Maček odlučno je opovrgnuo navode iz Glavaševa priopćenja.

ZAGREB - Na svečanosti u Palači Dverce danas su dodijeljene državne nagrade Vladimir Nazor za najbolja ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma za 2004. g. Nagrade Vladimir Nazor dodjeljuju se kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo, a uručuio ih je dobitnicima ministar kulture Božo Biškupić. Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo iz područja književnosti dobio je doajen hrvatskog prevodilaštva Josip Tabak. Godišnju nagradu za književnost dobio je Luko Paljetak. Nagradu za životno djelo iz područja glazbe dobio je maestro Pavle Dešpalj. Godišnju nagradu za glazbu dobio je Zagrebački gitarski trio. Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo s područja likovne i primijenjene umjetnosti dobio je Zlatko Bourek, akademski kipar, scenograf, kostimograf i slikar. Godišnju nagradu iz područja likovne i primijenjene umjetnosti dobio je Siniša Majkus. Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo za filmsku umjetnost za 2004. dobio je Vladimir Tadej. Godišnju nagradu za područje filma dobio je glumac Goran Višnjić. Nagradu za životno djelo Vladimir Nazor za kazališnu umjetnost dobio je akademik Nikola Batušić. Godišnju nagradu s područja teatrologije dobio je Dragan Despot. Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo iz područja arhitekture i urbanizma dobio je arhitekt Slavko Jelinek. Godišnju nagradu dobile su tri mlade arhitektice koje djeluju u sklopu Studija Capsula.

ZADAR - Mještanin Turnja, blizu Biograda, jutros je u 3,55 sati ispalio nekoliko hitaca iz automatske puške na policijsko vozilo u ophodnji, pri čemu je ranio policajca. Ranjeni 29-godišnji policajac prevezen je u zadarsku Opću bolnicu, gdje je operiran, a život mu nije u opasnosti. Napadač (48) je ubrzo uhićen a u zadarskoj Policijskoj upravi je utvrđeno da je bio u vidljivo alkoholiziranom stanju, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava za pokušaj ubojstva službene osobe. Napadač iz Turnja priveden je i istražnome sucu Županijskog suda u Zadru. Kako se doznaje u zadarskoj Policijskoj upravi, prije nego što je pucao u policijsko vozilo, napadač je nekoliko puta nazivao policiju i žalio se na preglasnu glazbu iz obližnjega diskokluba. Na sve dojave policija je izlazila, ali je utvrdila da su lažne.

RIJEKA - Temperature mora na Kvarneru danas su iznad 20 stupnjeva, što je na kvarnerske plaže "izmamilo" mnogobrojne kupače - na Rabu i Malom Lošinju, primjerice, prijepodne je izmjerena temperatura mora od 21 stupnja, doznaje se danas od Pomorskoga meteorološkog ureda u Rijeci. Očekuje se da će se poslijepodne more još zagrijati, i do 22 stupnja. Iako je toplo i sunčano, na tom području još ne vladaju velike vrućine. Tako je u Rijeci danas u podne izmjereno "ugodnih" 27 stupnjeva. Najtopliji su u podne bili Rab i Opatija, gdje je izmjereno 28 stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙