FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SK u Muenchenu: Mirna Rajle u finalu

ZAGREB/MUENCHEN, 18. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska veslačica MirnaRajle Brođanac plasirala se u finale lakih samica na drugoj regatiSvjetskog kupa u Muenchenu.
ZAGREB/MUENCHEN, 18. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska veslačica Mirna Rajle Brođanac plasirala se u finale lakih samica na drugoj regati Svjetskog kupa u Muenchenu.

U današnjem polufinalu Mirna Rajle Brođanac pobijedila je svojoj skupini, a u finale su išle tri prvoplasirane veslačice. Hrvatska predstavnica krenula je prilično rezervirano u polufinalnu utrku. Nakon prvih 500 metara bila je na četvrtom mjestu. Polako je pojačavala ritam, te je na polovici staze bila treća. Prije ulaska u posljednjih 500 metara utrke držala je drugu poziciju, iza Britanke Jennifer Goldsack.

Posljednju četvrtinu staze Mirna Rajle Brođanac odveslala je superiorno, te je na kraju slavila sa više od dvije sekunde prednosti u odnosu na Čehinju Danielu Nachazelovu. Treće mjesto osvojila je Britanka Goldsack.

Finale je na rasporedu u nedjelju.

Danas nastupaju još tri hrvatske posade. U dvojcu bez kormilara braća Siniša i Nikša Skelin, koji su slavili na prvoj regati u Etonu, veliki su favoriti za pobjedu i u Muenchenu. Oni danas oko 15,00 sati veslaju u polufinalu.

Finale će pokušati izboriti i dvojac na pariće Ante Kušurin i Mario Vekić. S obzirom da su imali samo tri zajednička treninga uoči regate u Muenchenu, plasman u finale bio bi veliki uspjeh. Njihova polufinalna utrka na rasporedu je u 15,40 sati.

Za finale će se boriti i novi hrvatski osmerac u sastavu Ražov, Milin, Niseteo, Mrduljaš, Martinov, Marić, Dragičević, Vujević i kormilar Petriško. Oni će danas veslati u repesažu (17,45 sati). Protivnici su im Poljaci, Rusi i Česi, a da bi ušli u finale moraju biti među dvije prvoplasirane posade.

LAKE SAMICE, polufinale:

1. Mirna Rajle Brođanac (Hrv) 8:17.68

2. Daniela Nachazelova (Češ) 8:19.94

3. Jennifer Goldsack (VB) 8:20.41

4. Naomi Hoogester (VB) 8:29.33

5. Laura de Stefano (Ita) 8:31.19

6. Tina Jaklič (Slo) 8:48.43

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙