FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: otvoren Laboratorij za invazivnu dijagnostiku i interventnu kardiologiju

OSIJEK,17. lipnja 2005.(Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić otvorio je danas u osječkoj Kliničkoj bolniciLaboratorij za invazivnu dijagnostiku i interventnu kardiologijuOdjela za kardiovaskularne bolesti Klinike za unutarnje bolesti ovebolnice.
OSIJEK,17. lipnja 2005.(Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić otvorio je danas u osječkoj Kliničkoj bolnici Laboratorij za invazivnu dijagnostiku i interventnu kardiologiju Odjela za kardiovaskularne bolesti Klinike za unutarnje bolesti ove bolnice.

U adapataciju prostora i nabavu suvremene opreme uloženo je oko 6 milijuna kuna. U Laboratoriju će se obavljati krajnja dijagnostika i terapija bolesnika oboljelih od srčanih bolesti - od angine pektoris do infarkta miokarda, a primjena suvremenih metoda znatno će skratiti vrijeme za pojedine dijagnostičko-terapijske zahvate.

Tijekom priprema za početak rada Laboratorija, liječnici specijalisti te viši i srednji medicinski kadrovi educirali su se za primjenu složenih zahvata kod stručnjaka zagrebačkog Kliničkog bolničkog centra "Rebro", te kod stručnjaka na klinikama u Pragu i Pečuhu. Slijedi nabava dodatne opreme kako bi se na odjelu kardiokirurgije u idućih nekoliko mjeseci mogle započeti operacije na otvorenom srcu, ističu u ravnateljstvu KBO-a.

Otvarajući Laboratorij, ministar Ljubičić izrazio je uvjerenost da će početak rada ove ustanove označiti početak novoga razdoblja i razvoja osječke Kliničke bolnice, kojoj gravitira oko milijun stanovnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙