FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 16. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

OSIJEK - Suspendirani predsjednik HSS-a Osječko-baranjske županije Zvonko Ibriks odbacio je danas optužbe čelnika osječkog SDP-a Zvonka Eraka i predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića o "nekorektnim potezima" vezanim za davanje potpore listi Branimira Glavaša i HSP-u čime je njima omogućena vlast u županiji. Ibrisk u priopćenju tvrdi kako je Zvonko Erak, nositelj liste SDP-HSS na proteklim izborima, obmanuo javnost da je potpisao koalicijski sporazum tzv. široke koalicije protiv Glavaša i Đapića. Rekao je kako je "unatoč Tomčićeva pritiska te svih manipulacija na samoj sjednici odlučio glasati po svojoj savjesti".

KARLOVAC - U poslovnici Fine u Karlovcu jučer su prilikom prebrojavanja pologa pronađene dvije krivotvorene novčanice od 200 kuna, priopćeno je danas iz PU Karlovačke. Novčanice su izrađene ofset tiskom na nezaštičenom bijelom papiru mat premazom te nemaju vodeni žig, fluorescentne niti ni kovinsku zaštitnu nit. Na svim pronađenim krivotvorenim novčanica od 200 kuna isti su serijski broj A436 i A438 s datumom izdavanja 7. ožujka 2002. godine.

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava i Europskog centra za prava Roma danas je počeo stručni seminar pod nazivom "Uloga sudskih postupaka u anti-diskriminacijskom zakonodavstvu". Svrha seminara je kroz predavanja stranih i hrvatskih stručnjaka predstaviti međunarodne i domaće instrumente za sprječavanje diskriminacije. Uz odredbe međunarodnog zakonodavstva koje se odnose na diskriminaciju te ulogu međunarodnih sudova i neovisnih tijela u toj problematici, izlagači su predstavili i hrvatske dokumente namijenjene sprječavanju diskriminacije poput Deklaracije o pravima djeteta i Konvencije o sprječavanju svih oblika rasne diskriminacije protiv žena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙