FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNB: na obratnoj repo aukciji otkupljeno 2,2 milijarde kuna

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska je narodna banka nadanašnjoj obratnoj repo aukciji otkupila trezorskih zapisa uvrijednosti 2,19 milijardi kuna, po vaganoj kamatnoj stopi od 3,67posto.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatska je narodna banka na današnjoj obratnoj repo aukciji otkupila trezorskih zapisa u vrijednosti 2,19 milijardi kuna, po vaganoj kamatnoj stopi od 3,67 posto.

Banke su na otkup ponudile zapisa u ukupnoj vrijednosti od gotovo 2,19 milijardi kuna (2.189,90 milijuna), a središnja je banka otkupila sve što su ponudile.

HNB je s operacijama na otvorenom tržištu započela 6. travnja, a na prvih devet aukcija ponuda je bila nikakva ili simbolična, što su analitičari objašnjavali visokom likvidnošću bankovnog sustava i niskom razinom kamatnih stopa.

Interes za obratnim repo aukcijama banke su pokazale prošli tjedan, kada je HNB otkupila 1,31 milijardu kuna. Održavanje te aukcije poklopilo se i s prvim obračunom i izdvajanjem obvezne i granične pričuve banaka po odredbama svibanjskih mjera HNB-a.

Središnja banka početkom travnja započela je s operacijama na otvorenom tržištu, kao novim instrumentom upravljanja likvidnošću kojim će se smanjiti oscilacije na novčanom tržištu i stabilizirati kamatne stope.

Uz redovite operacije, HNB je, ovisno o stanju likvidnosti na tržištu, najavila i mogućnost provedbe operacija fine prilagodbe, koje bi se provodile ad hock, te strukturnih operacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙