FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 15 lipnja

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 15. lipnja.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. lipnja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u oproštajni posjet slovačkog veleposlanika Jana Petrika (u 10:30 sati) i kuvajtskog veleposlanika Khaleda Mutlaqa Zayeada al-Duwailaha (11:30 sati) u Uredu predsjednika, Pantovčak 241.

METLIKA - Hrvatski ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić boravit će u službenom posjetu MUP-u Republike Slovenije. Mlinarić se se sastati u Metliki s domaćinom, slovenskim ministrom unutarnjih poslova Dragutinom Mateom, s kojim će razgovarati o unapređenju suradnje dvaju ministarstva i policija. Među temama će svakako biti suradnja policija prije i tijekom predstojeće turističke sezone kao i pitanje režima plovidbe u Savudrijskoj vali. Sastanak počinje u 11:00 sati, a izjave za novinare su predviđene oko 12:45 sati.

SARAJEVO - Bivši predsjednik Vlade Federacije BiH Edhem Bičakčić u svojstvu svjedoka obrane svjedočit će u nastavku suđenja bivšem članu Predsjedništva BiH i bivšem predsjedniku HDZ BiH Anti Jelaviću u slučaju "Hercegovačka banka".

Jelavića optužnica tereti da je posredstvom Hercegovačke banke sudjelovao u pronevjeri novca koji je Hrvatska slala kao pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s predsjednikom Haškog suda Thedorom Meronom i glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte kao i predsjednikom i tužiteljem Ruandskog suda.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom. Raspravno vijeće zatražilo je od optužbe i obrane da pismeno argumentiraju razloge za i protiv prihvaćanja dokaza uvedenih tijekom trotjednog svjedočenja policijskog generala Obrada Stevanovića, pomoćnika ministra unutarnjih poslova Srbije 90-ih godina, posebno dokaze o porijeklu i vjerodostojnosti video snimke na kojoj pripadnici "Škorpiona", posebne jedinice MUP-a Srbije ubijaju šestoricu bošnjačkih mladića i dječaka zarobljenih nakon pada Srebrenice u srpnju 1995. Snimka prikazana na suđenju 1. lipnja važan je dokaz koji Srbiju i Miloševića povezuje s genocidom u Srebrenici.

ŽENEVA - Portugalac Antonio Guetteres trebao bi preuzeti dužnost visokog povjerenika UN-a za izbjeglice.

BEJRUT - Posjet turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana Libanonu.

DOHA - Drugi summit Skupine G77 i Kine u Kataru. Čelnici zemalja u razvoju razmatrat će reformu UN-a, a razgovarat će i o globalizaciji.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Duška Gerić Koren

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: * 385 1 4808 645

Fax: * 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙