FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair doputovao u Pariz na razgovore sa Chiracom

PARIZ, 14. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Britanski premijer Tony Blairstigao je u utorak u Pariz na razgovore s francuskim predsjednikomJacquesom Chiracom, u vrijeme sve zategnutijih odnosa na relacijiLondon-Pariz.
PARIZ, 14. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Britanski premijer Tony Blair stigao je u utorak u Pariz na razgovore s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, u vrijeme sve zategnutijih odnosa na relaciji London-Pariz.

Glavna tema njihovih razgovora trebao bi biti summit EU koji se u četvrtak i petak održava u Bruxellesu, te dugoročni budžet EU za razdoblje od 2007. do 2013. godine.

Chirac i drugi europski vođe zatražili su od Blaira da pristane na smanjivanje britanskog rabata u proračunu EU, dok je Blair vezao raspravu o tom popustu za pitanje subvencija koje Pariz dobiva za poljoprivredu.

Na putu u Pariz iz Luxembourga Blairov glasnogovornik je u zrakoplovu kazao novinarima da Velika Britanija neće prihvatiti prijedlog luksemburškog predsjedništva EU o zamrzavanju svog rabata u okviru sljedećeg dugoročnog proračuna Europske unije.

"Ono što (luksemburško) predsjedništvo predlaže je zamrzavanje rabata", rekao je Blairov glasnogovornik. "Taj prijedlog za nas nije prihvatljiv", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙