FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 14. lipnja

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 14. lipnja.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 14. lipnja.

ZAGREB - Sjednica Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost, na kojoj će nazočiti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Mažuranić, u 11 sati). Imena dobitnika nagrada iz Odluke o dodjeli nagrada za znanost bit će pročitana nakon sjednice, na konferenciji za novinare (u 12 sati).

ZAGREB/KRAPINA/VIROVITICA/OSIJEK - Konstituirajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine (Starogradska vijećnica, Ćirila i Metoda 5 u 10 sati), i Zagrebačke županije (hotel International, Miramarska 24, u 10 sati).

Također će biti održane konstituirajuće sjednice Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije (s početkom u 10 sati).

Na redovitim lokalnim izborima, održanima 15. svibnja, oko četiri milijuna birača odlučivalo je tko će ih u iduće četiri godine predstavljati u općinskim i gradskim vijećima te u županijskim skupštinama i u skupštini Grada Zagreba. Konstituirajuće sjednice dosad su održane u većini općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

ZAGREB - Akademija pravnih znanosti Hrvatske priređuje znanstveni skup "O kaznenopravnoj analizi optužbe pred Tribunalom u Haagu protiv visokih dužnosnika i vojnih zapovjednika RH za 'zajednički zločinački pothvat' u akciji 'Oluja'". Uvodno predavanje o pravnoj konstrukciji "Zajednički zločinački pothvat u anglosaksonskom pravu održat će profesor s Yalea, Mirjan Damaška (Pravni fakultet, Trg maršala Tita 14 u 12 sati).

ZAGREB - Okrugli stol "Mirenje u Republici Hrvatskoj - ocjena stanja i kako dalje". Na početku govorit će ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa. U raspravi će sudjelovati predstavnici hrvatskog pravosuđa i tijela koja se bave mirenjem, te stručnjaci iz Slovenije (Novinarski dom, Perkovčeva 2, u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu početka 20. zagrebačkog Histrionskog ljeta (Opativina, u 11 sati).

ZAGREB - Otvaranje izložbe "39 zagrebački salon - umjetnost je medij. Autor koncepcije je Mladen Lučić (Dom Hrvatskog društva likovnih umjetnika, u 20 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Maje Bošković-Stulli "Od bugarštice do svakidašnjice" (Hrvatsko društvo pisaca, (Basaričekova 24, u 12 sati).

ŠIBENIK - Tiskovna konferencija o konačnom programu 45. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji će se održati od 18. lipnja do 2. srpnja, (foaje Šibenskog kazališta, u 10 sati).

RIJEKA - Znanstveni skup posvećen Rijeci pod nazivom "Povijesne poveznice grada na Rječini". Sudjeluje 12 znanstvenika i stručnjaka, među kojima akademici Milan Moguš, Petar Strčić i Lujo Margetić (9 sati, vijećnica Grada Rijeke, u 9 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙