FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sportski tjedan u Poreču

POREČ, 13. lipnja 2005. (Hina) - U porečkoj Plavoj laguni jutros jepredstavljen "Sportski tjedan Poreča" koji će se održati od 3. do 11.rujna ove godine, a ta velika, masovna sportska manifestacija, kojapovezuje Italiju i Hrvatsku, a u sebi sadrži niz natjecanja odrekreativnog do profesionalnog ranga.
POREČ, 13. lipnja 2005. (Hina) - U porečkoj Plavoj laguni jutros je predstavljen "Sportski tjedan Poreča" koji će se održati od 3. do 11. rujna ove godine, a ta velika, masovna sportska manifestacija, koja povezuje Italiju i Hrvatsku, a u sebi sadrži niz natjecanja od rekreativnog do profesionalnog ranga.

Porečki sportski tjedan započinje u subotu 3.rujna sa plivačkim maratonom "Porečki delfin", za čije se četvrto izdanje očekuje i više od prošlogodišnjih 820 plivača. Završnica sportskog tjedna okrunjena je prvim izdanjem porečkog maratona 11. rujna, na kojem se očekuje više tisuća rekreativaca.

Maraton su nazočnim novinarima, čelnicima grada Poreča i Istarske županije,te predstavnicima turističkih zajednica regije predstavili Francesco Panetta, bivši svjetski i europski prvak na 3000 m sa zaprekama i Maurizio Simonetti, prvi čovjek maratona u Trevisu koji će voditi porečki maraton.

"Rekreativci iz sjeverne Italije oduševljeni su Istrom i Porečom te se već za prvo izdanje porečkog maratona očekuje masovni dolazak Talijana", rekao je Panetta ističući da će bez obzira na bogati nagradni fond primaran cilj biti rekreativno druženje, ne i vrhunski rezultati. Staza je već homologizirana u Hrvatskog atletskom savezu, a uz puni maraton i polumaraton održat će se i utrka na 7 km.

U nedjelju, 4. rujna na stazi uz Stari grad na rasporedu je završnica Alpe-Adrija Jet-ski kupa. Uz najbolje vozače iz Austrije, Slovenije i Hrvatske, nastupit će 120 profesionalaca iz cijele Europe, a glavna zvijezda bit će, uz niz europskih prvaka, čuveni Amerikanac Chris MacClugage peterostruki svjetski profesionalni prvak. Istog dana Poreč donosi i prvo izdanje olimpijskog triatlona na kojem se očekuje oko 400 natjecatelja iz regije.

Tijekom vikenda održat će se i vaterpolski turnir, jedriličarska regata krstaša u Porečkom akvatoriju i veteranski stolnoteniski turnir, te nekoliko biciklističkih utrka po unutrašnjosti Istre.

Izuzetno zadovoljan, direktor TZ Poreča Albino Sinožić istaknuo je da je već godinama i u rujnu popunjeni Poreč dobio novu dimenziju, te da će "Sportski tjedan" postati tradicionalna manifestacija koja će dodatno produljiti turističku ponudu bisera Istre i Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙