FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 12. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 12. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

ZAGREB - Radna skupina Europske unije sastat će se u nedjelju poslije podne u Luxembourgu, kako bi razmotrila stupanj suradnje Hrvatske s Haškim sudom. Puna suradnja s Haškim sudom uvjet je koji je EU postavila Hrvatskoj za otvaranje pristupnih pregovora. Na sastanku će se razmotriti prijedlog zaključaka o Hrvatskoj, koji trebaju usvojiti ministri vanjskih poslova EU-a na sastanku u ponedjeljak u Luxembourgu i šefovi država ili vlada na summitu 16. i 17. lipnja u Bruxellesu. Na ovaj drugi sastanak radne skupine nisu pozvani predstavnici Hrvatske, a ni tužiteljstva Haškog suda.

TEHERAN - Nekoliko je osoba ubijeno u nedjelju ujutro u nizu bombaških atentata u gradu s velikom arapskom većinom, Ahvazu, na jugozapadu Irana, na iračkoj granici, kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Jahanbakch Hanjani. On je kazao da se radi o četiri atentata ili pokušaja atentata. Nitko neposredno nije preuzeo odgovornost za napade do kojih dolazi samo pet dana prije iranskih predsjedničkih izbora. Do tih napada dolazi usred predsjedničke kampanje u gradu koji je prije nekoliko tjedana bio poprište etničkih sukoba koji su uključivali snažnu arapsku zajednicu.

MOSKVA - Petnaest osoba, kako navode ruske agencije, ozlijeđeno je u iskakanju vlaka izazvanom eksplozijom na pruzi, u blizini grada Uzunovo, 150 kilometara jugoistočno od Moskve. Rusija je pokrenula istragu o "terorizmu" nakon što je u nedjelju iz tračnica iskočio vlak koji povezuje Čečeniju s Moskvom, izjavio je visoki dužnosnik čije riječi citira agencija Interfax. Istraga je otvorena zbog "terorizma i pokušaja ubojstva dviju ili više osoba", izjavio je pomoćnik ruskog glavnog tužitelja Nikolaj Savčenko, prisutan na mjestu nesreće.

PARIZ - Francuska novinarka Florence Aubenas i njezin vozač, koji su pet mjeseci bili držani kao taoci u Iraku, oslobođeni su, priopćilo je u nedjelju francusko ministarstvo vanjskih poslova. Florence Aubenas, koja radi za francuske novine Liberation, vratit će se u Francusku kasnije u nedjelju, izjavila je za Reuters glasnogovornica ministarstva. Njezin vozač Hussein Hanun al-Saadi također je oslobođen, kazala je glasnogovornica. Aubenas i njezin vozač uzeti su za taoce nakon što su napustili svoj hotel u Bagdadu 5. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙