FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 4,30 SATI

ZAGREB, 12. lipnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 12. lipnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB Jedna je osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć na Savskoj cesti u Zagrebu, izvijestila je policija. Iz policije se navodi da je očevid u tijeku te da je na mjesto nesreće izašao istražni sudac. Zbog nesreće, u kojoj su se kod kućnog broja 165 sudarila dva automobila, Savska cesta je na tom dijelu bila zatvorena za sav promet.

ZAGREB - Monografija Zvonka Makovića "Nikola Reiser" predstavljena je sinoć u zagrebačkoj Gliptoteci. O slikaru Nikoli Reiseru i Makovićevoj knjizi govorili su akademik Tonko Maroević, urednik knjige Zdravko Mihočinec i autor monografije. Predstavljanju knjige nazočio je i slikar Nikola Reiser. Maroević je rekao kako je Reiser "individualist čija djela odišu vitalnošću života, impulsima ljepote, hedonizma i ljubavi prema erotici i ženskom tijelu". Slikareva partizanska epizoda više odiše lirskim zapisom nego propagandom, dodao je. Maković je slikara s razlogom postavio u vremenski kontekst 40-ih i 50-ih godina prošloga stoljeća, rekao je Maroević dodavši kako je monografija bogata reprodukcijom slika, a kao takva čini čast sredini u kojoj je izašla.

VIROVITICA - U Virovitici je jučer održan 10. izvještajni sabor Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata. Izvješće o radu podnio je predsjednik Udruge Zvonko Milas, podsjetivši da je Udruga osnovana prije 12 godina i jedna je od najstarijih proisteklih iz Domovinskog rata. Uz primjedbu da se Udruga kao nepolitička organizacija ne želi miješati u političke odluke, spomenuo je i pitanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju. "Hrvatska je dio Europe i bit će njezin punopravni član, ali hrvatski branitelji ne smiju biti paravan za ulazak u Europu. Zato ne možemo poduprijeti odluku koja će naše branitelje voditi na sud u Haag kao ratne zločince", istaknuo je Milas.

KAŠTEL STARI - Skupština Sindikata novinara Hrvatske zaključila je jučer da je u sljedećemu jednogodišnjem razdoblju nužno obaviti pregovore s poslodavcima na potpisivanju nacionalnoga kolektivnog ugovora za novinare i medijske radnike. Sedamdesetak izaslanika je dana na redovitoj skupštini među osnovnim zadaćama istaknulo rješavanje statusa honorarnih suradnika, borbu protiv rada na crno, poboljšanje statusa novinara u lokalnim medijima te donošenje redakcijskih statuta. Sindikalci traže 40-satno radno vrijeme, raspoređeno u pet dana u tjednu, dodatak na plaću od 0,5 posto po svakoj godini radnog staža i rješavanje statusa stalnih honorarnih suradnika.

ZAGREB - Druga svjetska konferencija mreže Culturelink na kojoj su sudionici iz 40 zemlja sa svih kontinenata na tri plenarne sjednice razgovarali o dinamici te novim načinima i nositeljima komuniciranja u svijetu u promjeni završena je sinoć u zagrebačkome Muzeju Mimara. Prva plenarna sjednica bila je usredotočena na proces globalizacije i redefiniranje uloge svih aktera koji su u području kulture usredotočeni na taj proces. Kulturnoj raznolikosti i njezinoj punoj afirmaciji te novim kulturnim identitetima bila je posvećena druga plenarna sjednica, a na trećoj se raspravljao o novim putovima komunikacije i suradnje te ulozi interneta i kulturnih mreža.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙