FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 11. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 11. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

VIROVITICA - U Virovitici je danas održan 10. izvještajni sabor Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata. Izvješće o radu podnio je predsjednik Udruge Zvonko Milas, podsjetivši da je Udruga osnovana prije 12 godina i jedna je od najstarijih proisteklih iz Domovinskog rata. Uz primjedbu da se Udruga kao nepolitička organizacija ne želi miješati u političke odluke, spomenuo je i pitanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju. "Hrvatska je dio Europe i bit će njezin punopravni član, ali hrvatski branitelji ne smiju biti paravan za ulazak u Europu. Zato ne možemo poduprijeti odluku koja će naše branitelje voditi na sud u Haag kao ratne zločince", istaknuo je Milas.

KAŠTEL STARI - Skupština Sindikata novinara Hrvatske zaključila je danas da je u sljedećemu jednogodišnjem razdoblju nužno obaviti pregovore s poslodavcima na potpisivanju nacionalnoga kolektivnog ugovora za novinare i medijske radnike. Sedamdesetak izaslanika je dana na redovitoj skupštini među osnovnim zadaćama istaknulo rješavanje statusa honorarnih suradnika, borbu protiv rada na crno, poboljšanje statusa novinara u lokalnim medijima te donošenje redakcijskih statuta. Sindikalci traže 40-satno radno vrijeme, raspoređeno u pet dana u tjednu, dodatak na plaću od 0,5 posto po svakoj godini radnog staža i rješavanje statusa stalnih honorarnih suradnika.

ZAGREB - Druga svjetska konferencija mreže Culturelink na kojoj su sudionici iz 40 zemlja sa svih kontinenata na tri plenarne sjednice razgovarali o dinamici te novim načinima i nositeljima komuniciranja u svijetu u promjeni završena je večeras u zagrebačkome Muzeju Mimara. Prva plenarna sjednica bila je usredotočena na proces globalizacije i redefiniranje uloge svih aktera koji su u području kulture usredotočeni na taj proces. Kulturnoj raznolikosti i njezinoj punoj afirmaciji te novim kulturnim identitetima bila je posvećena druga plenarna sjednica, a na trećoj se raspravljao o novim putovima komunikacije i suradnje te ulozi interneta i kulturnih mreža.

VIROVITICA - Na osnivačkoj skupštini Udruge udomitelja djece, koja ima 27 obitelji u kojima je udomljeno 78-ero djece, Marija Kihar je izabrana za predsjednicu. Kihar je rekla da je Udruga osnovana kako bi lakše koordinirali s Centrom za socijalnu skrb i surađivali s institucijama i udrugama na koje se ta problematika odnosi te kako bi svojim prijedlozima sudjelovali u izradi novog zakona o udomiteljstvu. "Razgovorima, radionicama, seminarima i druženjima nastojat ćemo pomoći udomiteljskim obiteljima da lakše prebrode sve probleme koje donosi udomiteljstvo", istaknula je Kihar na osnivačkoj skupštini u Virovitici.

DUBROVNIK - "Živi zid protiv droga" naziv je akcije održane danas u Dubrovniku, u sklopu programa "Novo lice grada", čija je svrha djelovati preventivno i tako spriječiti uporabu različitih vrsta droga, ponajprije kad je riječ o učenicima osnovnih i srednjih škola. U sklopu akcije utemeljen je Dubrovački forum mladih protiv droga, koji je u zgradi Gradskog poglavarstva održao sjednicu, a nakon toga gradonačelnica Dubravka Šuica njegovim je članovima uručila pohvalnice za doprinos u razvoju zdravog načina života. Veleposlanik dobre volje pri UNICEF-u Zlatan Stipišić Giboni tom je prigodom rekao kako se nada da će akcija i Dubrovački forum mladih protiv droga pomoći u preventivnom djelovanju budući da je poslije bilo kakve planove teško provoditi.

ZAGREB - Državni centar 112 izvijestio je da je danas u 16,30 sati uočena masna mrlja na ušću Mure u Dravu, u Koprivničko-križevačkoj županiji. Mrlja je dugačka od 300 do 1000 metara i široka od pola metra do metar, a riječ je o tankom sloju masnoće. S obzirom na to da Drava nizvodno ulazi u brzace, mrlja će se najvjerojatnije raspasti i nestati te neće biti posljedica za okoliš. Sve su županijske službe obaviještene i izašle su na teren, a uzeti su i uzorci.

ZAGREB - Zbog prometne nesreće na rotoru Bilice kod brze ceste Solin-Klis promet se od Solina prema Splitu preusmjerava na staru cestu. Po podacima splitske policije, prevrnula se cisterna s vinom i očevid je u tijeku. Na autocesti Bregana-Zagreb, na 5. kilometru od Bregane prema Lučkom, također zbog lakše prometne nesreće, sva se vozila na čvoru Bobovica preusmjeravaju na staru Samoborsku cestu. Na svim cestama u Hrvatskoj vozi se po suhim kolnicima, bez osobitih poteškoća i ograničenja. I dalje je znatno je pojačan izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Osobna vozila graničnim prijelazima prometuju redovno. U trajektnim lukama nema čekanja na ukrcaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙