FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12.30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 12.30 sati
ZAGREB, 11. lipnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12.30 sati

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić u subotu je izvjestio da će idući tjedan predložiti novog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda. "Trenutno razgovaram s nekoliko osoba, kompetentnih pravnika koji su izvrsni suci, ali još se nisam odlučio za konkretnu osobu", kazao je Mesić tijekom prijepodnevnog susreta s građanima u Uredu predsjednika. Upitan da prokomentira odustajanje svog prvog kandidata Ranka Marjana, koji se na to odlučio jer oko njegovog imenovanja nije postignuta suglasnost svih saborskih klubova zastupnika, Mesić je rekao da mu je žao što je do toga došlo.

ZAGREB - U subotu rano ujutro ubijen je u Zagrebu nogometni menadžer Dino Pokrovac, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka. U subotu ujutro između 2,30 i 3,20 sati na području Trnja na stubištu stambene zgrade u Korčulanskoj ulici nepoznati je počinitelj, uz uporabu vatrenog oružja, usmrtio 43-godišnjeg hrvatskog državljanina, objavila je zagrebačka policija. U PU zagrebačkoj potvrdili su da je ubijen Dino Pokrovac, jedan od menadžera Nike Kranjčara. Prošle godine je zapaljen Pokrovčev auto u istom kvartu, u kom stanuje i ima kafić.

ZAGREB - Četvrta po redu sajamska priredba pod nazivom "Proizvodi hrvatskog sela" otvorena je danas na prostoru Boćarskog kluba Zrinjevac u Zagrebu. Ova dvodnevna manifestacija mjesto je promocije i prodaje proizvoda hrvatskog sela - hrane, pića, proizvoda kućne radinosti i tradicijskog obrta, a cilj joj je potaknuti promociju i prodaju proizvoda hrvatskog sela. Riječ je o proizvodima koji imaju dodanu vrijednost i mogu biti konkurentni kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Na sajmu se predstavljaju mesne delicije, sirevi, med i proizvodi od meda, slastice i pekarski proizvodi, vina, rakije i eko proizvodi.

SINJ - U povodu ovogodišnje 290. Alke i završetka obnove i zaštite alkarske odore i opreme, u Zagrebu će 18. lipnja u Arheološkom muzeju biti otvorena izložba "Sinjska alka 1715. do 2005.", najavili su u subotu čelnici Viteškog alkarskog društva na konferenciji za novinare u Sinju. Izložba će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u organizaciji Viteškog alkarskog društva i Hrvatskog restauratorskoga zavoda i trajat će do 17. srpnja, a ponovit će se u Sinju od 1. do 20. kolovoza. Na njoj će biti predstavljeno 350 predmeta odore i oružja, te drugih dokumenata i izložaka koji oslikavaju povijest te viteške igre, utemeljene 1715. godine u spomen na pobjedu Sinjana nad osmanlijskim osvajačima.

ZAGREB - Tradicionalni kršćanski susret pod nazivom "Hrvatska za Isusa" održan je u subotu u Zagrebu u organizaciji petnaestak crkava reformacijske baštine iz cijele Hrvatske. Susreti su počeli molitvom za vlasti na Trgu sv. Marka. Kršćani su u molitvi "podigli ime Isus kao jedino rješenje za Hrvatsku", te molili za pokajanje, pravednost i dolazak Božjeg kraljevstva. Molitvu je predvodio pastor Kršćanskog centra "Riječ Života" Damir Šićko Alić.

ZAGREB - Proslavljena hrvatska pop-diva Josipa Lisac u petak navečer je, nakon šesnaest godina, ponovno nastupila u Banja Luci pred nekoliko tisuća obožavatelja koji su ispunili sportsku dvoranu "Obilićevo" do posljednjeg mjesta. Kultna umjetnica morala je desetak minuta čekati kako bi se stišale ovacije i kako bi mogla otvoriti koncert arijom "Ave Maria" iz antologijske rock-opere "Gubec Beg", nakon čega je koncert nastavljen serijom Josipinih hitova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙