FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prekinut štrajk u srednjim školama

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta potpisalo je kasno navečer u četvrtak Kolektivni ugovor sNezavisnim sindikatom zaposlenika u srednjim školama Hrvatske iHrvatskim školskim sindikatom Preporod, čime je označen prekid štrajkau srednjim školama, priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa potpisalo je kasno navečer u četvrtak Kolektivni ugovor s Nezavisnim sindikatom zaposlenika u srednjim školama Hrvatske i Hrvatskim školskim sindikatom Preporod, čime je označen prekid štrajka u srednjim školama, priopćeno je iz Ministarstva.

Kolektivnim ugovorom, koji je zaključen do 31. prosinca 2006., zadržavaju se stečena materijalna prava zaposlenika te se osigurava korekcija koeficijenata od 4, 8 i 10 posto i za nenastavno osoblje.

U priopćenju se navodi i da je proširen broj škola - za 19 škola u brdsko planinskom području i na otocima - u kojima će zaposlenici ostvarivati uvećanje plaće zbog otežanih uvjeta rada.

Kolektivni ugovor su potpisali v.d. predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama Hrvatske Nikola Andrić, predsjednik Hrvatskog školskog sindikata Preporod Željko Stipić te ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Nakon sastanka, predstavnik Nezavisnog sindikata Nikola Andrić (na slici) nije bio dostupan za komentar Ugovora.

Nezavisni sindikat je ranije priopćio da je pokrenuti štrajk "naišao na izvanredni odaziv među zaposlenicima" jer je, po podacima Sindikata do 16 sati, u 358 od ukupno 423 sredjoškolske ustanove u štrajku sudjelovalo 13.493 zaposlenika, od ukupno 20.660 zaposlenih u cijelom sustavu. Napominju i da ih je u sindikat učlanjeno 13.130.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙