FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disney uz juhu od peraje morskog psa služi pisano upozorenje

HONG KONG, 9. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Disney je u četvrtak objaviokako će svakom gostu koji zatraži juhu od peraje morskog psa unjegovom tematskom parku u Hong Kongu predati i pisano upozorenje omogućoj šteti za okoliš koja nastaje konzumiranjem tog jela.
HONG KONG, 9. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Disney je u četvrtak objavio kako će svakom gostu koji zatraži juhu od peraje morskog psa u njegovom tematskom parku u Hong Kongu predati i pisano upozorenje o mogućoj šteti za okoliš koja nastaje konzumiranjem tog jela.

Taj je potez reakcija na zahtjev organizacija za zaštitu okoliša koje su zatražile potpuno uklanjanje juhe od peraje morskog psa s jelovnika hotela Disneyland, projekta vrijednog tri milijarde dolara koji se treba otvoriti u rujnu.

Svatko tko naruči peraju morskog psa dobit će letak s upozorenjem, izrađen u suradnji s tamošnjom organizacijom za zaštitu okoliša "Zelena snaga", kako bi mu se ukazalo na "potencijalnu opasnost po okoliš", kaže Disney u priopćenju.

Glasnogovornica Disneya u Hong Kongu Irene Chan Man-tuen rekla je kako se park neće pokoriti zahtjevima za potpuno ukidanje tog jela, jer ima "obvezu" ponuditi ga na jelovniku.

"Ta se juha smatra nezaobilaznom stavkom jelovnika na kineskom vjenčanju, a kineski restorani i hoteli s pet zvjezdica u Hong Kongu redovito je služe", rekla je. "Budući da je hongkonški Disneyland u Aziji, smatramo da je ponuda svekolikog izbora našim gostima naša obveza".

Tekst pisanog upozorenja još je u izradi, ali iz Zelene snage poručuju kako će inzistirati na "njegovoj punoj točnosti i jasnoći, kako bi prenosio odgovornu poruku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙