FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 9. lipnja

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 9. lipnja.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 9. lipnja.

ZAGREB - Nastavlja se 14. sjednica Hrvatskog sabora, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Članovi Vlade na redovitoj sjednici mogli bi se poslije podne očitovati o planu razvoja sustava odgoja i obrazovanja do 2010. Prijedlog tog plana upućen je Užem kabinetu, koji zasjeda prije sjednice, i tek nakon toga znat će se hoće li se plan naći i pred Vladom. Isto vrijedi i za izmjene Zakona o tržištu plina i Zakona o srednjem školstvu, te za zakonski prijedlog o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu. Pred Užim kabinetom naći će se i uredba o osnivanju veleučilišta Marko Marulić u Kninu (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 14 sati).

ZAGREB - Konstituirajuće sjednice 11 županijskih skupština bit će održane u Varaždinskoj županiji (9 sati), a potom i u Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Ličko-senjskoj, Požeško-slavonskoj, Šibensko-kninskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Međimurskoj, Istarskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji (10 sati).

ZAGREB - Na Vrhovnom sudu će se održati 73. sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV), a na dnevnom redu će, uz ostalo, biti i stegovni postupci protiv troje sudaca (Vrhovni sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 3, 9 sati).

ZAGREB - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske započinje štrajk zbog nepotpisivanja Kolektivnog ugovora, a na konferenciji za novinare izvijestit će o prvim rezultatima štrajka u srednjoškolskim ustanovama (Trg maršala Tita 4, 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (Trg hrvatskih velikana 6, 10,30 sati).

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati na konferenciji za novinare će se očitovati o stajalištima misije MMF-a vezanim za mirovine, troškove zdravstva i privatizaciju u Hrvatskoj (Europski dom, Jurišićeva 1, 10 sati).

SPLIT - Otvorenje "Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2004. godini" s više od 140 autorskih ostvarenja bit će u prostoru budućeg akvarija na Bačvicama, uz dodjelu nagrada najboljim arhitektima. Organizatori izložbe, Udruženje hrvatskih arhitekata i Društvo arhitekata Splita, najavljuju da će izložbu otvoriti ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić (19 sati).

ZAGREB - Započinje Druga svjetska konferencija mreže Culturelink posvećena dinamici komuniciranja u svijetu u promjeni na kojoj će od 9. do 12. lipnja sudjelovati više od 200 sudionika, a svečano je otvara ministar kulture Božo Biškupić (Muzej Mimara, 16 sati).

ZAGREB - Na svečanoj dodjeli nagrada Matice hrvatske za 2004., Nagradu Oton Kučera za znanost prima Žarko Dadić, Nagradu Antun Gustav Matoš za književnu i umjetničku kritiku Ana Lederer, Nagradu Ivan Kukuljević Sakcinski za najbolje djelo koje objavljuje ogranak Matice hrvatske dobivaju Radojica Fran Barbalić i Ivo Marendić, a Nagradu August Šenoa za književnost i umjetnost prima Mate Ganza (palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, 12 sati).

ZAGREB - Osnivačka skupština Udruge romski nacionalni forum koja će okupljati sve romske udruge, vijeća, sportska i kulturno umjetnička društva i druge inicijative održat će se u prostorijama Instituta Otvoreno društvo (Ilica 73, 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Jurja Kolarića "Ekumenska trilogija: istočni kršćani-pravoslavni-protestanti" organiziraju Naklada Prometej i Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište (Kaptol 29, 18 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Damir Margetić

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙