FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DHMZ: Ovakvo vrijeme nije neuobičajeno za početak lipnja

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Niske temperature, vjetar, kiša, pačak i snijeg na Biokovu odlike su današnjeg dana u Hrvatskoj, alistručnjaci Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) smatraju da nemamjesta za paniku jer takvo vrijeme nije neuobičajeno za početaklipnja.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Niske temperature, vjetar, kiša, pa čak i snijeg na Biokovu odlike su današnjeg dana u Hrvatskoj, ali stručnjaci Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) smatraju da nema mjesta za paniku jer takvo vrijeme nije neuobičajeno za početak lipnja.

U prilog tomu navode podatak da je, primjerice na Sljemenu, početkom lipnja 1985. i 1986. godine padao snijeg, ali se nije zadržao na tlu. Na Zavižanu je snijega znalo biti čak i početkom srpnja.

Lipanj je takav mjesec, najpromjenljiviji, u kopnenom području s najvećom mjesečnom količinom oborina, a ujedno i s najvećim brojem dana s kišom, kažu u DHMZ-u. Tako smo prošli tjedan imali temperature od 30 Celzijevih stupnjeva, a danas je, primjerice u 14 sati u Udbini, izmjerena temperatura od samo 7 stupnjeva.

Danas u 14 sati najviša je temperatura zraka izmjerena u Opatiji, 22 Celzijeva stupnja. U Dubrovniku je bilo 11, a u Zagrebu 16 stupnjeva.

Sutrašnji dan trebao bi po prognozama početi s barem malo sunca, ali će se prema kraju dana ponovno jače naoblačiti. U petak se očekuje svježe i vjetrovito, a u subotu suho i djelomično sunčano te toplije vrijeme. U nedjelju bi ponovno moglo biti mjestimičnih pljuskova, uz osvježenje.

"Prema najavama sinoptičara vjerojatno ni do sredine idućeg tjedna nema povratka ljetnog ugođaja s temperaturama od 30 stupnjeva", izjavio je danas Hini dežurni prognostičar Državnog hidrometeorološkog zavoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙