FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 13 sati

ZAGREB, 8. lipnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 13 sati:
ZAGREB, 8. lipnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 13 sati:

OPATIJA

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske u Opatiji će se od 9. do 12. lipnja održati VI. konferencija o športu Radne zajednice Alpe-Jadran.Konferencija će se održati u Grand hotelu "4. opatijska cvijeta", a glavne teme bit će: "Značaj odgoja djece i mladeži u športskim igrama Radne zajednice Alpe - Jadran" te "Sustav i organizacijski oblici športa članica Radne zajednice Alpe-Jadran".Sudjelovanje u radu VI Konferencije, na kojoj će biti prezentirano 30-ak znanstvenih i stručnih radova, potvrdili su brojni predstavnici članica Radne zajednice Alpe-Jadran, Radne skupine zadužene za šport, profesori tjelesne i zdravstvene kulture te studenti Sveučilišta u Rijeci. Radna zajednica Alpe-Jadran nastala je radi poticaja suradnje među regijama te "rušenja" graničnih, političkih i jezičnih ograda, a zajedničku izjavu o tome potpisali su 20. studenoga 1978. godine u Veneciji sedam članica i dva aktivna promatrača iz četiri države.

ZAGREB

Turnir Svjetske serije odbojke na pijesku VIP Open 2005. u Zagrebu započinje današnjim kvalifikacijama, u kojima će preko 60 parova pokušati izboriti ulazak u glavni dio turnira gdje ih čekaju najjači svjetski parovi i nagradni fond od 200.000 USD. Hrvatsku će, računajući i kvalifikacijske, te "Country Quota" susrete, predstavljati ukupno jedanaest parova, što je najviše u povijesti hrvatske odbojke na pijesku, a po prvi puta imat ćemo i predstavnike u glavnom dijelu turnira Svjetske serije.U glavnom dijelu turnira nastupit će 32 para, gdje će se dvadesetorici trenutno najbolje rangiranih na ljestvici Svjetske serije pridružiti osam parova koji prođu kvalifikacije, te tri domaća - Splićani Ivković i Križanović, osvajači prvog turnira PH iz serije VIP Tour 2005, njihovi protivnici iz finala Zagrepčani Perić i Nojić te trećeplasirani Bobuš i Steinocher koji su dobili pozivnicu (wild card). Drugu pozivnicu za izravan nastup u glavnom dijelu turnira FIVB je dodijelila španjolskom paru De Amo/Lario.

ZAGREB

Hrvatske tenisačice Matea Mezak i Ivana Lisjak plasirale su se u 2. kolo ITF turnira Zagreb Ladies Open. Mezak je u 1. kolu bila bolja od Slovenke Andreje Klepac sa 6:1, 6:2 i sada čeka bolju iz dvoboja Ruskinje Bičkove i Rumunjke Matei. Lisjak je sa 6:1, 6:4 bila bolja od Nijemice Anquelique Kerber, a u 2. kolu se sastaje sa Nijemicom Klaschka ili Rumunjkom Gallovits.

RIM

Cesare Prandelli je od srijede novi trener talijanskog prvoligaša Fiorentine umjesto legendarnog Dina Zoffa, potvrdila je agencija ANSA. Prandelli je u kolovozu dao otkaz u Romi nakon samo dva mjeseca kako bi što više vremena provodio uz bolesnu suprugu. Karijeru je napravio u Parmi, kada je sa slabim sastavom dvaput zaredom bio peti u prvenstvu. Zoff je vodio Fiorentinu od sredine prošle sezone, a izjavio je kako bi želio ostati u tom klubu na mejstu trenera mlađih kategorija.

PARIZ

Po prvi puta u povijesti u Vijetnamu će se u rujnu 2006. održati profesionalni teniski ATP turnir, objavilo je Udruženje teniskih profesionalaca (ATP). Domaćin turnira bit će Ho-Chi-Minh, a održat će se od 25. rujna do 1. listopada. Azijski kontinent je tako dobio i šesti ATP turnir nakon Chennaia, Pekinga, Bangkoka, Tokia i Mastersa u Šangaju. Sezona 2006. započinje 2. siječnja turnirima u Chennaiu, Adelaideu i Dohi, a završava sredinom studenoga Mastersom u Šangaju. Ukupno će se održati 64 turnira, od čega 24 na zemljanoj podlozi, 18 na tvrdim podlogama, 17 u dvorani i pet na travi.

MADRID

Španjolski prvoligaš Villarreal kupio je od Banfielda argentinskoga vratara Mariana Barbosu na tri godine za dva milijuna eura. Villarreal se uspio plasirati u Ligu prvaka, a Barbosa (20) je veliko pojačanje, za koje je bio zainteresiran i Inter. Villarrealov dosadašnji prvi vratar Pepe Reina odlazi uskoro u redove europskog prvaka Liverpoola. Ekvadorski srednjak Antonio Valencia (19) u ponedjeljak je potpisao za Villareal na pet godina za 1.8 milijuna eura.

PARIZ

Mađarski plivač Laszlo Cseh postavio je mitingu u francuskom Canet-en-Roussillonu novi europski rekord u disciplini 400 metara mješovito. Cseh je dionicu otplivao za 4:10.10 minuta, te za 69 stotinki bio brži od svoga i europskoga staroga rekorda postavljenoga u srpnju 2003. u Barceloni.

ZAGREB

U izlučnom susretu 8. skupine kvalifikacija za EP mladih nogometaša do 21 godine Island i Mađarska su igrali u Reykjaviku bez zgoditaka, 0:0.

MOSKVA

Turski napadač Nihat Kahveci prešao je iz Real Sociedada u redove pobjednika Kupa UEFE moskovskog CSKA, u kome će provesti naredne četiri godine. Prema neslužbenim izvorima, ukupna vrijednost prijelaza je čak 19.7 milijuna eura. Novi suigrač Ivice Olića je u veljači doživio tešku ozljedu koljena, ali je uspješno prošao medicinski pregled u srijedu u Muenchenu.

LIMA

U susretu 15. kola južnoameričkih kvalifikacija za SP 2006 nogometaši Perua i Urugvaja odigrali su u Limi bez zgoditaka, 0:0.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙