FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 8. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

MAKARSKA - Snijeg kojeg je sinoć donijelo naglo zahlađenje na Biokovu, a koji je pao i na primorski dio te planine, pada i danas prijeopodne. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri, rekao je dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a, snijeg je napadao nekoliko centimetara. Temperatura se pak spustila na tri stupnja ispod ništice i najniža je jutros izmjerena u Hrvatskoj. U Makarskoj bura puše prosječnom brzinom od 60-ak, a na udare i do 100 kilmetara na sat, pa je od devet sati zatvorena makarska luka u koju je do daljnjega zabranjeno uplovljavanje i isplovljavanje brodova. Ujedno, zbog jake bure od 8,20 sati u prekidu je trajektni promet između Makarske i Sumartina na otoku Braču.

ZAGREB - Početak današnjega saborskog zasjedanja obilježio je istup IDS-ova zastupnika Damira Kajina koji je prosvjedovao zbog, kako je ustvrdio, nedopuštena slanja hrvatskih vojnika na vježbu u SAD bez odluke Sabora. Pozivajući se na obavijest iz Ministarstva obrane da jedan vod Hrvatske kopnene vojske danas odlazi na višednevnu zajedničku vojnu vježbu sa satnijom Nacionalne garde Minnesote u SAD-u, koju je danas prenio dnevni tisak, Kajin je izjavio da je neustavno i nezakonito slati hrvatske vojnike izvan hrvatskih granica bez odluke Hrvatskog sabora, te pozvao predsjednika Sabora Vladimira Šeksa da reagira. Šeks mu je odgovorio da Ustav i zakoni jasno propisuju načine na koji Hrvatska vojska može napustiti granice, dodavši da će Sabor raspraviti je li u spomenutu slučaju prekršen Ustav i zakon.

ZAGREB - Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske, koje zastupa i promiče interese 600.000 učenika u hrvatskim osnovnim i srednjim školama, izrazilo je nezadovoljstvo i odlučno protivljenje najavljenu štrajku zaposlenih u srednjim školama, naglasivši da bi štrajk izravno nepovoljno utjecao na uspjeh učenika u zadnjih desetak dana školske godine. U priopćenju koje je potpisao predsjednik Vijeća Davor Nikolić ističe se kako će se u prvom redu otežati upis maturanata na željene fakultete, ostalim će se učenicima zasigurno uvelike smanjiti prosjek, pred sam kraj školske godine povećat će se broj negativnih ocjena i popravnih ispita i učenici neće moći ispravljati negativne ocjene na što imaju pravo i obvezu. Višednevni štrajk, koji bi trebao početi sutra, 9. lipnja, najavio je Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

OPATIJA - Na međunarodnom savjetovanju "Krmiva 2005.", koje se od 7. do 9. lipnja održava u Opatiji, aktualne teme o tehnologiji proizvodnje krmiva i hranidbi u stočarstvu i ribarstvu razmatra oko 200 sudionika iz 16 zemalja. Na trodnevnom skupu bit će održana izlaganja o stanju i perspektivama razvoja hrvatske akvakulture, strateškim sirovinama za proizvodnju riblje hrane - ribljem brašnu i ribljem ulju, o hrani za kavezni uzgoj lubina i komarče, hranidbi pastrva i šaranskog mlađa. Inozemni izlagači predstavit će, među ostalim, industriju stočne hrane u Bugarskoj te istraživanja u uzgoju peradi u Njemačkoj i Ukrajini.

VRBOVEC - Gradnja obilaznice oko Vrbovca, u koju će Hrvatske ceste (HC) investirati 360 milijuna kuna, počela je ovih dana, doznaje se iz HC-a. Na dužini 15 kilometara predviđena je gradnja četiri čvora, tri mosta preko Dulepske, Črnca i Glogovnice te nadvožnjaka preko željezničke pruge. Radove izvodi austrijski Strabag, koji je na javnom natječaju ponudilo najnižu cijenu. Taj posao će Austrijanci u suradnji s domaćim kooperantima završiti do proljeća 2007. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙