FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: Engleska Premier-liga najbogatija

LONDON, 8. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Preuzimanje londonskogaChelsea od strane ruskog tajkuna Romana Abramoviča, kojega je tokoštalo 550 milijuna dolara u dvije godine, posve je poremetilofinancijsko tržište u engleskom nogometu, objavila je čuvenakonzultantska kuća Deloitte and Touche.
LONDON, 8. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Preuzimanje londonskoga Chelsea od strane ruskog tajkuna Romana Abramoviča, kojega je to koštalo 550 milijuna dolara u dvije godine, posve je poremetilo financijsko tržište u engleskom nogometu, objavila je čuvena konzultantska kuća Deloitte and Touche.

Zahvaljujući Chelseu Engleska Premier-liga je u sezoni 2003-04 bila najbogatija u Europi, a ukupni prihod u ligama "petice" (Engleska, Italija,Španjolska, Njemačka i Francuska) porastao je za dva posto na ukupno 5.8 milijardi eura.

Samo Premier-liga bilježi rast od šest posto i dvije milijarde eura prihoda, 800 milijuna eura više od talijanske Serie A, a dalje slijede Bundesliga (1.1 milijarda), Primera (950 milijuna) i Francuska liga (660 milijuna). Ovo su brojke koje označavaju prihod, no Deloitte navodi da su samo Premier-liga i Bundesliga imale profit, a ostali gubitke, pogotovu Serie A sa čak 341 milijunom eura u sezoni 2003-04.

Unatoč ogromnom Abramovičevom trošenju u Chelseau, Manchester United je ostao najbogatiji klub sa 172 milijuna funti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙