FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 8. lipnja

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 8. lipnja.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 8. lipnja.

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskoga sabora na sjednici će se očitovati o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Postojeća zabrana štrajka u hitnoj medicinskoj pomoći po tim bi se izmjenama proširila i na preglede i dijagnostiku kojima se kod bolesnika isključuje hitno stanje, na cjelodnevnu intenzivnu skrb i slično. Proširila bi se, također, mogućnost dopunskog rada liječnika, a predlagač ističe da bi predložene izmjene omogućile osnivanje domova zdravlja na otocima s više od deset tisuća stanovnika, kao i županijama i Zagrebu. Sabor bi trebao raspraviti i izmjene Zakona o osnovnom školstvu koje, uz ostalo, predviđaju da učitelji sa 65 godina života i 20 godina staža moraju u mirovinu. Zastupnici će na sjednicama čak osam odbora razmotriti zakonske prijedloge kojima je dopunjena tekuća, 14. saborska sjednica. Među njima je i prijedlog kojim bi se zabranili javni prosvjedi u blizini zaštićenih objekata poput zgrade Vlade i Sabora (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Identifikacija posmrtnih ostataka devet osoba ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije na Zavodu za sudsku medicinu. Nazočna će biti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Šalata 11, 10 sati).

ZAGREB - Sporazum o smjenskom radu između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatskog školskog sindikata Preporod, Sindikata hrvatskih učitelja, Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske te Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu bit će potpisan na konferenciji za novinare u Ministarstvu. Potpisat će ga ministar Dragan Primorac i predstavnici osnovnoškolskih sindikata (Trg hrvatskih velikana 6, 12 sati).

ZAGREB - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za novinare će izvijestiti o pripremama i realizaciji štrajka u srednjoškolskim ustanovama 9. lipnja (Trg maršala Tita 4, 10,30 sati).

VUKOVAR - Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Vukovara. Vlast bi u naredne četiri godine u gradu trebala obnašati koalicija vukovarskog HDZ-a i HSP-a, sukladno sporazumu potpisanom prošlog tjedna. Od ukupno 25 vijećnika u Gradskom vijeću HDZ i HSP imaju 14 vijećnika, odnosno natpolovičnu većinu. Inače, na svibanjskim lokalnim izborima za Gradsko vijeće Vukovara HDZ je dobio 12 vijećničkih manadata, SDSS 8, Koalicija SDP-SBHS 3 i HSP 2 vijećnička mandata (vukovarska Gradskoj vijećnici, Ul. dr. Franje Tuđmana 1, 13 sati).

VARAŽDIN - Hrvatska kopnena vojska upućuje jedan pješački vod na obuku u kamp Ripley u Minnesotu s ciljem razvijanja partnerstva između Oružanih snaga SAD i Hrvatske, u okviru prilagodbe Hrvatske NATO standardima. Svečani ispraćaj hrvatskih vojnika bit će iz varaždinske vojarne "Ivan V. Drašković" uz nazočnost zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-pukovnika Marijana Marekovića i vojnog izaslanika SAD u Hrvatskoj Kena Stolworthya (10,30 sati).

SPLIT - U Splitu započinje konferencija "Održiva jadranska obala" o pitanjima i problemima vezanim uz zaštitu okoliša. Konferenciju upriličuju u suradnji Švedsko veleposlanstvo u Zagrebu i HGK - Županijska komora Split 8. i 9. lipnja (HGK Split, u 9 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Damir Margetić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙