FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inicijalna potpora Europske komisije reformi sustava državnih potpora

STRASBOURG, 7. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Novi propisi o državnimpotporama za industriju s ciljem jačanja konkurentnosti dobili su uutorak inicijalnu podršku Europske komisije.
STRASBOURG, 7. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Novi propisi o državnim potporama za industriju s ciljem jačanja konkurentnosti dobili su u utorak inicijalnu podršku Europske komisije.

Taj prijedlog povjerenice za konkurentnost Neelie Kroes, koji je neko vrijeme bio zamrznut uoči francuskoga referenduma o europskome ustavu, otežat će vladama zemalja Unije pomaganje slabim industrijama, ali olakšat će im subvencioniranje istraživanja i razvoja, te inovacija.

Europska komisija želi reformirati sustav dodjele državnih potpora u idućih pet godina. Nova načela bit će na javnoj raspravi do 15. rujna, a onda će Komisija predstaviti detaljan prijedlog.

"Zajednički je interes Europske unije razvijanje i jačanje konkurentnih tvrtki, a ne trošenje ograničenih državnih fondova za ometanje tržišnog nadmetanja i umjetno držanje na životu tvrtki koje su pred propašću", kaže se u priopćenju Komisije.

Jake zemlje Unije, poput Njemačke i Francuske, ta nova načela smatraju upletanjem Bruxellesa u njihove ovlasti da dijele subvencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙