FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi izravni charter letovi iz Toronta za Zagreb i Split krajem lipnja

ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Prvi ovogodišnji izravni charterzrakoplov iz Toronta sletjet će u Zagreb 21. lipnja, a nekoliko danakasnije, 29. lipnja, uspostavit će se charter letovi Toronto-Split,najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatoraletova - zagrebačkog Kompasa, turističke agencije Maxx Tours izToronta te kanadske zrakoplovne tvrtke Sky service.
ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Prvi ovogodišnji izravni charter zrakoplov iz Toronta sletjet će u Zagreb 21. lipnja, a nekoliko dana kasnije, 29. lipnja, uspostavit će se charter letovi Toronto-Split, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare organizatora letova - zagrebačkog Kompasa, turističke agencije Maxx Tours iz Toronta te kanadske zrakoplovne tvrtke Sky service.

Letovi će trajati do 12. rujna, kazali su direktor Kompasa Ivan Pukšar i direktor Maxx Toursa Petar Majić, kanadski poduzetnik porijeklom iz Hrvatske, koji 35 godina živi u Kanadi. Naglasili su veliki potencijal i zanimanje kanadskog tržišta za Hrvatsku te potencijal tržišta SAD-a, koje također pokazuje zanimanje i traži rezervacije za te direktne letove.

Predviđeno je ukupno 15-ak letova Toronto-Zagreb (utorkom) te sedam Toronto-Split (srijedom), a let će u prosjeku trajati sedam do osam i pol sati. Na letovima za Zagreb prometovat će zrakoplov Boeing 767, kapaciteta 318 sjedala, dok će za Split letiti Boeing 757, kapaciteta 216 sjedala.

Majić je istaknuo i da je većina tih letova već sada popunjena 80 do 90 posto, a neki, u srpnju i kolovozu, i 100 posto. Dodaje i da su oko 30 posto tih putnika "čisti" turisti, koji će boraviti u hrvatskim hotelima i drugim vrstama smještaja.

Za iduću godinu očekuje proširenje poslovanja na veći broj letova.

Hrvatska je dosad bila jedna od rijetkih zemalja koja nije imala izravnih letova iz Kanade i SAD-a, a njihovim uvođenjem povećano je i zanimanje hrvatskih građana. Već sada je, kaže, za te letove prodano 200-ak avio karata, čija je prosječna cijena 1.499 kuna. Na tu se cijenu plaća još 795 kuna aerodromske pristojbe, ali je to još uvijek, kaže, povoljnije od drugih aviokompanija koje lete za Kanadu s presjedanjem u nekom od europskih gradova.

Današnjoj konferenciji u Hotelu Palace prisustvovala je i kanadska veleposlanica u Hrvatskoj Stefanie Beck Galvani, ocjenivši da su izravni letovi dobrodošli u povezivanju Kanade i Hrvatske, posebno u turističkom smislu i ljetnoj razmjeni studenata. Kazala je i da hrvatski građani zahtjev za visu mogu predati u Zagrebu te da se odobrenje čeka 7 do 10 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙