FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 5. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 5. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

TEHERAN - Iran je i službeno prihvatio zahtjev Europske unije i obustavlja obogaćivanje urana do kraja srpnja, objavila je u nedjelju agencije Mehr. Zamjenik voditelja nacionalnoga vijeća sigurnosti i glasnogovornik iranskoga izaslanstva na pregovorima o nuklearnom programu Hussein Mussavian rekao je za Mehr da će se sve strane potruditi dotada riješiti nuklearni spor. Mussavian se u četvrtak u Teheranu sastao s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Francuske i obavijestio ih o iranskom pristanku, kaže se u vijesti.

SIDON - Gotovo sedamsto tisuća glasača izlazi u nedjelju na birališta u drugome krugu libanonskih općih izbora koji su prvi puta u zadnja tri desetljeća organizirani bez sirijske nazočnosti. Glasovanje na jugu Libanona drugi je krug četverokružnih općih izbora koji su počeli prošli vikend u Bejrutu, a nastavljaju se i iduće dvije nedjelje. U dvije izborne jedinice južnoga Libanona 665.385 registriranih birača izabrat će 23 parlamentarna zastupnika. Očekuje se da koalicija "Otpor, oslobođenje i razvoj" u kojoj surađuju pokret Hezbolah i suparnički šijitski pokret Amal na jugu Libanona uvjerljivo pobijedi na temelju najave nastavka oružanoga otpora Izraelu.

SINGAPUR - Svjetski dan okoliša obilježili su u nedjelju milijuni ljudi od Bondi Junctiona u Australiji do Bindure u Zimbabveu: sadili su drveće, skupljali smeće i održavali skupove s ciljem da gradovi budu čišći i zeleniji. Do 2030. više od 60 posto svjetske populacije živjet će u gradovima, danas ih ondje živi pedeset posto, a 1950. u gradovima je živjela samo trećina stanovništva svijeta, rekao je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan. Takav rast stvara probleme, od opskrbe vodom do prikupljanja otpada. Ovogodišnja tema Svjetskoga dana okoliša bolje je "zeleno" planiranje gradova koji prebrzo rastu pa ih često muči zagađenost zraka i voda te neodgovarajući higijenski uvjeti.

RIM - Tunel Frejus koji povezuje Francusku i Italiju, gdje su u subotu u požaru pet kamiona poginule dvije osobe, mogao bi ostati zatvoren nekoliko mjeseci, objavio je u nedjelju Gilbert Santel, predsjednik Francuskog društva za cestovni tunel Frejus. U tom tunelu u subotu je oko 18 sati buknuo požar a stavljen je pod kontrolu tijekom večeri. Do nesreće je došlo kada se jedan kamion, koji je prevozio gume iz Belgije prema Bariju u Italiji, kojim je upravljao srpski vozač Doliber Vuskanović, zapalio zbog kvara na turbo-motoru, te je požar zahvatio još četiri kamiona. Od dima koji se razvio ugušio se dvadesetčetverogodišnji slovenski vozač Pavel Blanarovik i jedan slovački vozač u dobi od 23 godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙