FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 3. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Osjet njuha utječe na način vožnje te će primjerice mirisi "brze hrane" vjerojatno povećati agresivnost u vožnji dok će pepermint poboljšati koncentraciju, objavila je petak britanska automobilistička udruga RAC Foundation. "Mirisi, više od bilo kojeg drugog osjeta, utječu na dio mozga zaduženog za logiku", izjavio je psiholog-savjetnik udruge RAC Conrad King. King kaže da je uz pepermint u vozilu dobro osjetiti cimet, limun i kavu. Dah slanog morskog zraka također može potaknuti duboko disanje i smanjiti stres. Protivno njima, mirisi brze hrane, svježeg kruha ili peciva mogu vozače uznemiriti i navesti da povećaju brzinu jer stvaraju osjećaj gladi i potrebu da se brzo zadovolji apetit.

KATMANDU - Moni Mulepati, četvrta Nepalka koja se popela na Mount Everest, ušla je u povijest prvim vjenčanjem na vrhu te planine u povijesti. Mulepati se udala za svog kolegu Pema Dorje Sherpu nakon što se popela na 8848 visoki vrh svijeta. Par je tijekom javnog čestitanja u nepalskom glavnom gradu Katmanduu rekao da je svjedok njihova vjenčanja bio kolega Kami Sherpa. "To je iznenađenje za nas jer nismo imali ni najmanju naznaku. Sljedećih ćemo dana organizirati službeno vjenčanje nakon što se završi ceremonija čestitanja", izjavio je Mulepatin otac. Mulepati, stara 24 godine, ujedno je i prva Nepalka, koja nije šerpa, a koja se popela na najviši vrh svijeta.

BERLIN - Kolekcionarsku lutku koja predstavlja papu Benedikta XVI., ali s dječačkim crtama lica, izradila je stara obrtnička radionica u Njemačkoj. Lutka koja je izrađena u samo 999 primjeraka može su kupiti samo putem Interneta, a stoji 139 eura. Predstavlja dječaka u bijeloj reverendi, s bijelom kapicom te s križem i kratkom pelerinom. Lutka je visoka 41 centimetar, obrazi i usnice su rumeni, a "ruke i noge su sasvim pokretne". "Odijelo je visoke kvalitete i u potpunosti odgovara odijelu kakvo nosi Sveti Otac", ističu njezini autori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙