FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 3. lipnja

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 3. lipnja.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 3. lipnja.

ZAGREB - Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel stiže u službeni posjet Hrvatskoj.

Schuessel će se sastati s premijerom Ivom Sanaderom poslijepodne, a izjave su predviđene za 16:40 sati u Banskim dvorima. Austrijski kancelar nazočit će prethodno otvaranju Bertelsmann Foruma u Zagrebu. Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će Schuessela u 17:45 sati u Uredu predsjednika (Pantovčak 241).

ZAGREB - Forum Bertelsmann, ugledan međunarodni politički i poslovni skup koji se održava u organizaciji njemačke zaklade Bertelsmann, počinje s dvodnevnim radom pod nazivom "Jugoistočna Europa na putu u Europsku uniju". Forum se održava u Preporodnoj dvorani HAZU-a u Opatičkoj 18 i počinje u 13:30. Na svečanom otvaranju govorit će premijer Ivo Sanader. Osim njega i austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela na Forumu se očekuju i slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, te koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu Erhard Busek.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će Mila Đukanovića, predsjednika Vlade Crne Gore u Uredu Predsjednika u 11:15 sati. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će Sorena Jessen-Petersena, šefa misije UN-a na Kosovu, u 18:30 sati u Uredu predsjednika (Pantovčak 241). Nakon sastanka predviđena je izjava Jessen-Petersena.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će predsjednika Skupštine Republike Crne Gore Ranka Krivokapića koji sudjeluje u Forumu Zaklade Bertelsmann. - 11:00 sati, Hrvatski sabor, Banska soba.

VILNIUS - Hrvatski ministar obrane Berislav Rončević boravit će u posjetu Litvi gdje će se susresti s litavskim ministrom obrane Gediminasom Kirkilasom. Predviđeno je potpisivanje Sporazuma o suradnji dviju država na području obrane, te susret izaslanstva MORH-a s čelnicima parlamentarnog Odbora za nacionalnu sigurnost i obranu, Ministarstva vanjskih poslova i litvanskog Centra za upravljanje krizama.

SARAJEVO - Glavna tužiteljica ICTY-a Carla del Ponte boravit će u posjetu Sarajevu. Najavljeno je kako će se sastati s Visokim predstavnikom za BiH Paddyjem Ashdownom s kojim bi trebala razgovarati o "zastoju Republike Srpske u suradnji s Tribunalom".

Glasnogovornica OHR-a u Banja Luci Ljiljana Radetić izjavila je u četvrtak kako je stav Visokog predstavnika da je nemoguće kazati kako je RS ispunila svoje obveze prema ICTY sve dok su Radovan Karadžić i Ratko Mladić na slobodi. Del Ponte bi se u Sarajevu trebala sastati i sa zapovjednicima snaga Europske unije i NATO-a u BiH. Susreti s domaćim dužnosnicima nisu najavljeni.

BEOGRAD - Nastavlja se suđenje Saši Radaku, koje je počelo u srijedu, pred Specijalnim sudom za ratne zločine. Prema neslužbenim najavama, suđenje bi moglo biti zatvoreno za javnost u petak, jer bi svoje iskaze trebala dati dvojica svjedoka-pokajnika, koja su svjedočila i u postupku protiv 16 ranije optuženih za zločin na Ovčari 1991. godine.

WASHINGTON - State Department će objaviti peto godišnje izvješće o trgovini ljudima u svijetu.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Maša Taušan

Tel: **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙