FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ismail Kadare primio prvu nagradu Booker International

LONDON, 2. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Albanski pisac koji živi uFrancuskoj Ismail Kadare dobitnik je prve Man Booker InternationalPrize, verzije jedne od najprestižnijih književnih nagrada Booker kojaće se dodjeljivati piscima kojima engleski jezik nije materinji,objavljeno je u četvrtak.
LONDON, 2. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Albanski pisac koji živi u Francuskoj Ismail Kadare dobitnik je prve Man Booker International Prize, verzije jedne od najprestižnijih književnih nagrada Booker koja će se dodjeljivati piscima kojima engleski jezik nije materinji, objavljeno je u četvrtak.

Kadare je "univerzalni pisac u tradiciji priče koja seže do Homera", naveo je žiri kojim je predsjedao britanski književni kritičar John Carey.

Man Booker International Prize, koja će svake druge godine dobitniku donijeti 60.000 funti (87.300 eura), otvorena je autorima svih nacionalnosti, pod uvjetom da veći dio njihovih djela bude preveden na engleski jezik.

Ismail Kadare (69) je konkurirao uz dvadesetak drugih autora, među kojima su Nijemac Guenter Grass, Egipćanin Nagib Mahfuz, Japanac Kenzaburo Oe i Amerikanac Philip Roth.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙