FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 2. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Supruga haškog bjegunca Ante Gotovine predala je danas oružje za koje Gotovina posjeduje dozvole, a po koje su policajci uz sudski nalog došli u njihov stan na zagrebačkom Srebrnjaku. U MUP-u oduzimanje oružja objašnjavaju odredbama Zakona o oružju po kojima policija uvijek ima mogućnost kontrole oružja koje posjeduju građani. Kako je Gotovina već dulje vrijeme nedostupan, a time je i kontrola oružja onemogućena, policija je predaju oružja zatražila od njegove supruge. U MUP-u nisu željeli komentirati medijska nagađanja da je potraga za oružjem samo razlog kako bi policija ušla u stan i u njemu pokušala pronaći Gotovinin DNK kako bi se analizom provjerilo jesu li navodno pronađene hlače u Italiji pripadale Gotovini.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je 14. sjednicu nastavio jučer započetom pojedinačnom raspravom o Izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za prošlu godinu. Zastupnici su u raspravi upozoravali da se udio žena u ukupnom broju nezaposlenih popeo na visokih 58 posto, najviše do sada, da i zaposlene žene često za isti posao dobivaju manje plaće od muških kolega. "Udio žena među nezaposlenima gotovo je 60 posto, to je najveći postotak ikad zabilježen", istaknula je Jagoda Martić (SDP), pozivajući vlast da poduzme konkretne mjere kako bi se taj porazan podatak poboljšao.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić čestitao je dr. Ognjenu Krausu ponovni izbor za predsjednika Židovske općine Zagreb, izvijestio je jutros Ured predsjednika. "Nadam se da će naša suradnja i u idućem razdoblju Vašega novog mandata biti uspješna, kao što je bila u proteklim godinama u kojima ste bili na čelu te ugledne institucije. Bit će mi osobito drago da iduće godine, kada Židovska općina Zagreb slavi 200. obljetnicu osnutka, budem i osobno nazočan polaganju kamena temeljca Židovskog centra i sinagoge u Praškoj ulici u Zagrebu", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

ZAGREB - Hrvatska je na inozemna tržišta u prva četiri mjeseca ove godine izvezla roba u vrijednosti od 15,9 milijardi kuna ili 2,78 milijardi američkih dolara, dok je vrijednost uvoza bila gotovo dvostruko veća i iznosila je 32,85 milijardi kuna ili više od 5,74 milijarde dolara, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 48,4 posto, dok je vanjskotrgovinski deficit iznosio 16,94 milijarde kuna, odnosno više od 2,96 milijardi USD.

ZAGREB - Pjesnik Zlatko Tomičić dobitnik je Nagrade za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob", Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke, izvijestila je danas ta udruga. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je oko 2450 pjesama od 884 autora. Ovo je treći natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob", koju Podravkina udruga dodjeljuje 1. lipnja, na obljetnicu smrti toga istaknutoga hrvatskog književnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙