FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 2. lipnja 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Britanski bračni rekorderi koji su svijetu otkrili da tajna njihove dugovječne skladne veze leži u čaši viskija, čaši šerija i riječi "oprosti", proslavili su u srijedu 80. obljetnicu braka u njihovu domu uz zakusku s obitelji i prijateljima te uz čestitku kraljice Elizabete II. U čestitci pobjednicima za najdulji bračni staž po Guinnessovoj knjizi rekorda kraljica Elizabeta II. je napisala "Kakvo sjajno dostignuće. Šaljem vam srdačne čestitke i najbolje želje za vašu 80. obljetnicu". Percy i Florence Arrowsmith vjenčali su se 1. lipnja 1925. i prema Guinessovoj knjizi rekorda u drži rekord za najdulji brak ali i rekord kao najstariji bračni par. Florence ima 100 godina, a Percy 105.

LONDON - Jedna tridesetsedmogodišnja Britanka ponudila je 10.000 funti (14.500 eura) nagrade osobi koja joj pomogne pronaći Alfija, četverogodišnjeg terijera, koji joj je, uvjerena je, otet u svibnju 2004. dok ga je šetala s njezinih ostalih 7 pasa. Justine Marlowe iz Farvershama u Kentu već je potrošila više od 3.000 funti pokušavajući pronaći svog ljubimca. Dva puta je objavila njegovu fotografiju u boji u mjesnim novinama i kontaktirala je sve veterinare Velike Britanije. Nakon posjeta vidovnjakinji i savjetnici za psihijatriju životinja, koja je radila na temelju Alfijevih fotografija, Marlowe je ograničila svoje potrage na Norfolk i Suffolk. Tamo je postavila oglase u kojima obećaje malo bogatstvo osobi koja će joj pomoći pronaći njezinu "bebu".

JERUZALEM - Nakon bračne svađe oko financija, ljutiti muž otišao je u banku, podigao ušteđevinu od 3 milijuna šekela (više od 600.000 dolara) i zapalio ju pred okamenjenom suprugom. Dogodilo se to u srijedu bračnom paru Izraelaca iz Rehovota, blizu Tel-Aviva, prema web stranici lista Yediot Aharonot. "U trideset i šest godina službe, nisam vidio nešto slično", rekao je jedan vatrogasac koji je stigao na mjesto požara s ekipom i četiri vozila nakon dojave da je netko zapalio svoju kuću. U vrtu tog bračnog para policija je pronašla vreće karboniziranih novčanica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙